PC-käyttäjät ry

pcuf.fi | Jsenpalvelut | Palaute | In English
Edellinen Sisällys Seuraava PC-KÄYTTÄJÄ 2/96

Hanki tunnus PCUF:ään!

Yhdistyksen PCUF-purkki on maksuton sähköpostilaatikkojärjestelmä, jossa toimiva purkkiohjelma on vapaasti kaikkien käytettävissä. Purkissa on erilaisia keskusteluryhmiä, pelejä ja imuroitavia ohjelmia sekä mahdollisuus lähettää ja vastaanottaa sähköpostia. Lisäksi yhdistyksen jäsenet pääsevät purkin kautta käyttämään Internet-verkon palveluita.

Oma tunnus PCUF:ään?

Käyttöoikeuksien saamiseksi kunkin tulee rekisteröityä henkilökohtaisesti purkkiin joko soittamalla purkin modeemilinjoille (numerot mainittu lehden sivulla kaksi) taikka ottamalla yhteys Internet-verkon kautta osoitteeseen "pcuf.fi". Kun yhteys purkkiin on muodostunut, anna Käyttäjätunnus: -kehoitteeseen tunnus uusi, jonka jälkeen rekisteröitymisohjelma käynnistyy. Rekisteröitymisohjelma kyselee nimesi, osoitteesi, syntymäaikaisi, puhelinnumerosi, sukupuolesi ja kuulutko yhdistykseen. Tätä varten varaa jäsennumerosi lähettyville, jolloin saat jäsenoikeudet tunnuksellesi heti samalla kertaa. Jäsennumero löytyy mm. tämän lehden ja Tietoviikko-lehden osoitetarrasta.

Tämän jälkeen saat valita itsellesi oman käyttäjätunnuksen, joka on lempinimesi purkissa ja jonka avulla kirjoittaudut sisään purkkiin. Käyttäjätunnus on 3 - 8 merkkiä pitkä ja se voi olla esimerkiksi etu- ja sukunimestäsi koostuva kirjainyhdistelmä, lempinimesi tai vaikkapa radioamatöörikutsusi. Lopuksi saat valita tunnussanan (salasanan), jonka perusteella mm. sisäänkirjoittautumisen yhteydessä tarkistetaan että olet antamasi tunnuksen oikea käyttäjä. Tunnussanan pituus on 4 - 8 merkkiä. Käyttäjätunnuksesi aktivoituu muutaman päivän kuluttua rekisteröitymisestä, jonka jälkeen voit ottaa yhteyden purkkiin ja kirjoittautua sisään omalla tunnuksellasi. Mitään erillistä ilmoitusta tunnuksen aktivoitumisesta ei lähetetä kotiin.

Shell-oikeudet

Shell-oikeudet ovat normaalille käyttäjätunnukselle anottava lisäominaisuus, jonka avulla pääset käyttämään purkkia Linux-käyttöjärjestelmän komentotasolta. Oikeuksien avulla voit esimerkiksi opiskella Unixin komentoja, tehdä c-kielisiä ohjelmia, perustaa omat www-kotisivut ja käyttää Internetin palveluita laajemmin: esimerkiksi käyttää graafisia www-selaimia suoraan kotikoneeltasi. Shell-oikeudet myönnetään kirjallisen hakemuksen perusteella vain yhdistyksen jäsenille. Lomake löytyy purkin yhdistys-hakemistosta:

	 /pub/yhdistys/saannot.txt

Ennen Shell-oikeuksien anomista sinulla täytyy olla normaali käyttäjätunnus PCUF:ssä. Shell-oikeudet eivät maksa mitään ylimääräistä.

Salasana unohtunut?

Jos olet unohtanut salasanasi yhdistyksen purkissa, täytä alla oleva lomake ja lähetä se yhdistyksen postiosoitteeseen. Saat paluupostissa uuden salasanan. Samalla lomakkeella voit vaihtaa myös käyttäjätunnuksesi toiseksi. Kun ylläpito on vaihtanut käyttäjätunnuksesi toiseksi, ei siitä lähetetä erillistä ilmoitusta. Huomaat tunnuksen vaihtuneen silloin, kun et enää onnistu kirjoittautumaan vanhalla tunnuksellasi sisään. Lomake käsitellään 30 päivän kuluessa saapumisesta.

Lisätietoja käyttäjätunnusasioista voit kysyä sähköpostilla osoitteesta info@pcuf.fi

Heikki Raussi
raussi@pcuf.fi

PC-käyttäjät ry - Pcuf:n palvelulomake


	(  )  Minulla on käyttäjätunnus Pcuf:ssä, mutta olen unohtanut salasanani
	(  )  Haluan vaihtaa käyttäjätunnukseni toiseksi *)

	Jäsenen nimi	_________________________	Jäsennumero		_____________________

	Lähiosoite	_________________________	Nykyinen käyttäjätunnus	_____________________

	Postinumero	_________________________	Uusi käyttäjätunnus *)	_____________________

	Paikka ja aika	_________________________	Jäsenen allekirjoitus	_____________________

	Palautusosoite: PCUF:n ylläpito, PL 494, 00101 HELSINKI

Pc-käyttäjät ry, PL 494, 00101 Helsinki, info@pcuf.fi