edellinen päiväedellinen päivä alkuunalkuun edelliselle sivulleedelliselle sivulle seuraava päiväseuraava päivä

X PÄIVÄ (Ke 17.9.97)

0630 Herään omia aikoja, ilman herätyskellon piipitystä. Kerrankin olen saanut levättyä oikein kunnolla, kun herään ennen herätyskelloa. Tarkkailen sään muutosta makuupussin suojasta. Sää on yön aikana muuttunut totaalisesti - nyt aurinko paistaa melkein pilvettömältä taivaalta. Hyvä alku päivälle!
0720 Sytytän tulen nuotioon ja keitän nuotiolla teetä, puuroa ja mustikkasoppaa. Pakkaan rinkan kaikessa rauhassa, mukavasta leirielämästä nautiskellen, ilma kiirettä.
1020 Suunta lounaaseen, kohti Ässäjärviä.
1040 Pysähdyn 20 minuutiksi soittaakseni kallioilta Minnalle. Nyt taas kuuluu ihan hyvin, kun ei ole vesisadetta häiritsemässä radioaaltojen etenemistä.
1150 Ruokailutauko Irrajärven pohjoispuolella olevien pikkulampien luona. Taivas on taas tasaisen harmaa, välillä tihuttaa, eli se siitä aamuisesta auringonpaisteesta.
1320 Jatkan taas kulkemista.
1410 Tauko Ässäjärvien eteläpuolella. Sadekuurot aiheuttavat pakollisia pysähdyksiä kulkemiseen. Tästä alkaakin pitkä nousu.
1500 Pidän taas sadetaukoa, tälläkertaa Tuoddar- Tsuoivvagin ja Rahpesoaivin välisessä satulassa. Tästä onkin kiva jatkaa, sillä tänään loppumatka on pelkkää laskeutumista. Onneksi sade ei ole yltynyt, vaan matkanteko onnistuu yhä ilman Gore-Texejä ja Fleecejä. Toki tauon ajaksi pitää pukea lisää päälle, muuten tulee vilu.
1600 Leiriydyn noin kilometrin koilliseen Kotajärvistä. En jaksa etsiä optimaalista leiripaikkaa, sillä sade on muuttunut yhtämittaiseksi. Löydän männikköjen keskeltä hiekkakankaan, jonka läpi menee pikku puro - saa kelvata leiripaikaksi.
  Ensimmäiseksi teen reilusti polttopuita, sillä illan ohjelmassa on varusteiden kuivattelua. Laitan tulet ja alan valmistella Meksikonpataa, joka valmistuu jo kello 18. Osaltaan nopea ruoanlaitto johtuu siitä, että minulla on eläimellinen nälkä.
  Loppuilta meneekin kenkien kuivatuksessa, mutta mikäs on nuotion lämmössä istuskellessa. Taitaapa siinä sivussa palaa pari pesällistä piipputupakkaa. Edes yhtämittainen sade ei pilaa iltaa, kuuntelen sadepisaroiden ropinaa louekankaaseen. Kiristelen louetta, sillä kangas venyy kastuessaan.
2200 Kuuntelen radiosta uutiset ja säätiedotuksen.
2230 ZZZZ
edellinen päiväedellinen päivä alkuunalkuun edellinen sivuedelliselle sivulle seuraava päiväseuraava päivä