edellinen päiväedellinen päivä alkuunalkuun edelliselle sivulleedelliselle sivulle seuraava päiväseuraava päivä

XI PÄIVÄ (To 18.9.97)

0730 Herään ilman PIIP-PIIPpiä. Jään taas mietiskelemään makuupussin lämpöön.
0815 Aloitan aamutoimet, eli ensimmäiseksi tulet, sitten lämmintä juomista ja viimeiseksi puuroa ja mustikkasoppaa. Sää on poutaantunut yön aikana.
1100 Liikkeelle märkään maastoon.
1200 Rahppesoaivin satula. Sää eikun paranee, pilviverho repeilee.
1250 Appisnulkki. Koitan soittaa Minnalle. Numero, jonka valitsitte, ei ole käytössä. Olkaa hyvä ja tarkistakaa ... Mitä kettua? Vastahan eilen kotisoitto toimi ihan hyvin. Yritän uudestaan ja uudestaan, mutta aina vaan sama tilanne. Varmistan puhelimen ja tukiaseman toiminnan soittamalla äidille; yhteys toimii, joten kyseessä ei ole laitteistovika. Yritin taas kotisoittoa, mutta nyt tuuttasi varattua! Muistan kuulleni, että kotisoiton vasteet saattavat joskus olla mitä sattuu. Tulkitsen niin, että Minna se vaan pälpättää ja pälpättää. Taidanpa huomauttaa hänelle asiasta seuraavalla kerralla.
  (Myöyhemmin kuulin, että etelässä riehuneet myrskyt olivat häirinneet puhelinliikennettä. Onneksi en ennättänyt tuomitsemaan syyttömiä tämän pahemmin!)
1420 Lopetan soittelun tuloksettomana - kun ei onnistu, niin ei onnistu! Tunturin päällä tulee kylmä, kiitos navakan lounaistuulen. Istuskelin reilun tunnin kumpareen suojassa ja nautin upeasta auringonpaisteesta ja hienoista ruskan väreistä. Otan suunnaksi kaakon, eli tavoitteena on Maunula eli Riekko-ojan kämppä.
1530 Riekko-ojan autiotupa löytyi helposti. Siellä oli yksi retkeilijäpari tupakkatauolla. Olivat tulossa Taimenjärveltä, missä oli ollut yöpymässä yhteensä kahdeksan retkeilijää edellisenä yönä. Nämä olivat menossa eteenpäin, jonkun järven rannalle, sillä puhuivat verkkojen laskemisesta!
  Jään pian yksin. Enpä älynnyt pyytää heitä ottamaan valokuvaa minusta Maunulan kämpän luona (tämä Maunula innostus johtuu siitä, että olin juuri ostanut asunnon Helsingin Maunulasta!)
  Lueskelen vieraskirjaa ja suunnittelen seuraavaa yöpymispaikkaa. Mietin josko kehtaisin jäädä kämppään yöksi. Menee kyllä hyvä "ulkoyöpymisputki" rikki, mutta toisaalta - voisi olla ihan kiva yöpyä tässä kämpässä, jossa olin edellisen kerran yöpynyt liki kaksikymmentä vuotta sitten! "Näin se vaan moraali löystyy, mutta loppuvaelluksen pidän tiukasti kiinni periaatteista, eli en aio sallia itselleni enempää kämppäyöpymisiä!"
  Koska en ollut pitänyt lounastaukoa, niin ruokahalun herättämiseksi keitän nuudelikeiton. Ruokaa laittaessani tulee kahden miehen retkeilijäpartio kämpälle. Tuumiskelemme yhdessä, että kyllä kämppään mahtuu kolme miestä nukkumaan. Hetken lepäiltyään miehet ilmoittavat jatkavansa eteenpäin, kertoivat menevänsä yöksi maastoon.
  Sää jatkaa selkiintymistä ja illasta tulee upea. Jo toisen kerran joudun harmittelemaan sitä, etten muistanut pyytää vieraita ottamaan valokuvaa minusta ja Maunulan kämpästä. Laitan päivällisen myöhään. Tänään on vuorossa minun takavuosien kestosuosikki - sikanautaa ja perunamuusia. kuva
  Ruokailun jälkeen aurinko on laskemassa horisontin taakse ja siten väriloisto on parhaimmillaan. Kaivan kameran esille. Kolmannesta ja viimeisestä filmistä on menossa viides ruutu. Filmiä on kulunut hyvää vauhtia, vaikka vaellus on ehtinyt hädintuskin yli puolenvälin. Otan silti kuvan, toisenkin. Filmin ulossyötössä on jokin häiriö, joten kamerarunko tekee sen mitä sen pitääkin tehdä filmin loputtua, eli kelaa filmin takaisin sisälle. "Voihan kettu!" Koska kyseessä on selvästikin vika filmissä, niin päätän yrittää korjata filmikasetin pimeän aikana, makuupussin suojassa. Huomaa upea tussityö kämpän ovessa. kuva
  (Vaelluksen jälkeen lähetin viallisen filmikasetin FUJI-Finlandille. He erikoiskehittivät filmin omalla kustannuksellaan. Filmikasetti on hyvää työtä, eli kuten kuvista näkyy, niin minkäänlaisia valovuotoja ei ollut.)
  Pimeää odotellessa harmittelen sitä kuinka tähän mennessä upein ruska ja valaistus jää minulla tallentamatta kuviksi! Ilma kirkastuu, pilvet häviävät ja tunturien takaa idästä nousee täysikuu. Ulkona on yllättävän valoisaa. Laitan kamiinaan tulen, polttelen puuta ja piippua. Aukaisen hieman ovea, niin voin tarkkailla kuun nousemista!
2200 Kuuntelen radiosta uutiset ja säätiedotuksen.
2245 ZZZZ
edellinen päiväedellinen päivä alkuunalkuun edellinen sivuedelliselle sivulle seuraava päiväseuraava päivä