edellinen päiväedellinen päivä alkuunalkuun edelliselle sivulleedelliselle sivulle seuraava päiväseuraava päivä

XII PÄIVÄ (Pe 19.9.97)

0730 Aika herätä. Kämpässä on mukavan lämmintä, vaikka illalla kamiinan luovuttama lämpö on vain haihtunut muisto. Ulkona on kylmä ja kirkas sää. Pakkasta taisi olla ihan jonkin verran, sillä vesisangossani on sentin vahvuinen jää. Nautin kämpän suojassa aamiaisen ja annoin auringon paistaa sisälle raollaan olevasta ovesta. Viimeiseksi rasvaan kengät kunnolla. kuva
1030 Suunnaksi ensin Paleltumapää ja sitten Kollumit - menoksi!
1100 Kantaselän harjanne
1130 Läntinen Paleltumapää. Pidän lyhyen tauon - tihuttaa hetken.
1300 Ruokatauko pikkuisen puron luona. Matkalla löysin taas yhden "salaisen" kämpän. Näytti olevan paliskunnan omistama, sillä ovi oli lukossa. Avain oli hyvässä kätkössä, eli tälläkertaa näin kämppään sisälle vain ikkunasta.
1430 Jatkan. Onneksi ei ole sadellut enempää, joten maasto on pysynyt kutakuinkin kuivana.
1600 Kollumit. Huikeat näkymät yli koko Hammaserämaan. Kyllä on kaunista, ruska on parhaimmillaan. Yritän taas soitella. Puhelin kyllä kuulee tukiaseman, mutta koska välimatka on liian pitkä (yli 40 km), niin yhteys ei muodostu. Ihailen maisemia hetkisen. Sää on taas selkiintymään päin, tuulee navakasti. kuva
1700 Löydän mukavan leiripaikan Kollumeilta etelään. Suon laidalta löytyy korkea hiekkapenkka ja kovalla hakemisella löydän muutaman tervaskannon. Sinänsä alue ei ole tulienteon kannalta hyvä, sillä täällä kasvaa lähinnä kuusia. Joskus aikoja sitten on ollut jokunen mäntykin, joita ei enää näe tällä alueella. Myös tervaskannot alkavat olla lopussa.
2030 Hämärtää, olen juuri ruokaillut. Leiriin juoksee pieni porotokka (viisi tai kuusi eläintä). Ne pysähtyvät hetkeksi haistettuaan minut, mutta kun en liiku, niin eivät ne minua erota. Hetkisen ihmeteltyään porot jatkavat taas täyttä vauhtia suon toiselle puolelle. Jään miettimään mikä oli porot säikyttänyt, kun pitivät sellaista vauhtia hämärässä. Loppuillan polttelen piippua ja odotan suden tai karhun saapuvan leiriin, joka on saattanut säikäyttää porot liikkeelle!
2200 Kuuntelen radiosta uutiset ja säätiedotuksen.
2230 ZZZZ
edellinen päiväedellinen päivä alkuunalkuun edellinen sivuedelliselle sivulle seuraava päiväseuraava päivä