edellinen päiväedellinen päivä alkuunalkuun edelliselle sivulleedelliselle sivulle seuraava päiväseuraava päivä

XVIII PÄIVÄ (To 25.9.97)

0610 Herään omia aikoja, mutta ihmekös tuo, kun kävin illalla nukkumaan jo yhdeksän jälkeen! Jään makuupussin suojaan suunnittelemaan ja tarkkailen sään kehitystä. Lumi on sulanut pois yön aikana, ja minullekin tuli kuuma kun makuupussin suu oli kiinni. Yöllä heräsin kuumuuteen ja aukaisin makuupussin suun täysin auki. Eipä tullut loppuyöstä kuuma, ei kylmä.
0710 Aamun ohjelma:
Tee tulet
Laita aamupala
Pakkaa
Ja sitten menoksi
Kaikki tämä tapahtui kahdessa tunnissa.
1010 Harrijoki. Matkalla tänne keksin uuden leiripaikkamäärityksen: ekstreme. Sellainen on esimerkiksi Tolospäästä kaakkoon - upeat näköalat Tolosjokilaaksoon, puuta hyvin, mutta vesi on kaukana (ellei sada, tai muuten ole sateinen ajanjakso).
1020 Valmistaudun henkisesti ja fyysisesti viimeiseen rankkaan nousuun, Harripäille, Harriojan ja Hirvas-Niilan Aitavaaranojan risteyksessä. Kokeilin tänävuonna itäistä reittiä, mutta ehkäpä suora nousu (kuten vuonna 1995) on hieman helpompi. Ylhäältä löytyy taas toinen ekstreme leiripaikka; täsmälleen samoin kriteerein kuin edellinen.
1100 Lounastauko Harripään kupeessa, samassa paikassa kun edellisinä vuosina.
1230 Jatkan kiipeämistä.
1300 Harripäät. En jää ihailemaan maisemia, sillä navakka lounaistuuli tuo näköjään sadetta päälle. Onneksi heitin eilen Tolospäällä hyvästit korkeimmille tuntureille. Otan suunnan kohti Kulmakurua, mistä löytyy suoja sateella.
1410 Tauko lähellä Harrilampea. Olipa taas tuuri, eli tuuli kuljettikin sadepilvet ties minne, mutta ei minun reitille.
1430 Tolosjoki eli Stossjok. Valmistaudun taas huolellisesti ylitykseen, eli Gore-Tex-takki ja -housut käyttöön, ihan samalla lailla kuin Sotajoella.
1450 Joki ylitetty kuivin jaloin. Tälläkertaa tuplatiivistin lahkeensuut muovipusseilla, niin johan pysyi sukat kuivina!
1500 Löydän mielestäni hyvän leiripaikan Laanilammen läheltä, Tolosjoen rantapenkalta: Alkuillan ohjelma:
Kengät pois ja leirikengät käyttöön
GoreTex-housut kuivumaan
Tee polttopuut
Sytytä piippu ja kirjoita retkipäiväkirjaa
Nämä operaatiot kestävät yhteensä 1h 15min.
1615 Lähden tutustumaan lähimaastoon. Taas kerran saan huomata, että muutaman sadan metrin päässä olisi ollut parempi leiripaikka.
  Palattuani laitan Tex-Mex-pataa, lopuilla makaroneilla terästettynä.
1930 Alkaa tihuttamaan. Soitan Minnalle, mutta tälläkertaa yhteys alkaa pätkimään, kiitos sateen. En millään löydä vahvaa kenttää. Puussa roikkuessaan puhelin näytti kentänvoimakkuutta 2/5, nyt tukiasema kuuluu hädintuskin, paikkapaikoin. Vasta tämän jälkeen nautin jälkiruoaksi valmistamani herkullisen suklaakiisselin!
2130 Käyn maaten.
2145 ZZZZ
edellinen päiväedellinen päivä alkuunalkuun edellinen sivuedelliselle sivulle seuraava päiväseuraava päivä