edellinen päiväedellinen päivä alkuunalkuun edelliselle sivulleedelliselle sivulle seuraava päiväseuraava päivä

II PÄIVÄ (Ti 9.9.97)

0620 Heräilin yöllä useaan otteeseen, liekö vieras ympäristö tehnyt minusta herkkäunisen. Nousen ylös, keitän teetä ja puuroa, puran leirin ja pakkaan rinkan.
0820 Lähden vaeltamaan kohti Koijerijärveä. Matkalla tihuttaa välillä, mutta onneksi minun ei tarvitse ottaa vähäisen sateen takia Gore-Tex-takkia käyttöön.
1100 Koijerijärvi. Sataa hiljaa, joten päätän pitää lounastauon. Sade loppui sopivasti juuri kun sain veden kiehuvan kuumaksi. Ruoaksi laitan Mexikana-sipuli- makaronikeittoa. kuva
1300 Lähden taas taipaleelle. Pidin ruokailutauon ilmeisesti väärään aikaan, sillä taas alkaa satamaan. Joudun pukemaan päälleni Gore-Tex-takin, sillä vesisade on jatkuvaa. Takin piti olla täysin vettähylkivä, koska käsittelin sen huolellisesti kyllästysaineella juuri ennen lähtöä. Syystä tai toisesta käsittely taisi mennä vituralleen, sillä takki ei ole vettähylkivä. Päinvastoin, takin pinta tuntuu olevan suorastaan vettäimevä! Gore-Tex-takista ei ole juurikaan iloa, sillä hiki tiivistyy sisäpuolelle. kuva
1500 Ahvenjärven itäpää näkyy. Samalla olen tuntevinani savunhajua nenässäni. Ei vainenkaan, taisin vain kuvitella.
1515 Ahvenjoki. Kahlaan yli surutta, sillä kengät(kin) ovat täysin läpimärät. Joen ylitettyäni tunnen taas savunhajua, ja samassa näen edessäni kaksi miestä pressun alla keittelemässä ruokaa. Olivat aamulla lähteneet Koijerijärveltä, joten eivätpä olleet pitäneet kovin kovaa vauhtia. Pidin pienen tauon, jutteltiin hetkinen.
1700 Keinolampi. Pystytän louteen ja teen tulet. Olen läpimärkä ja kylmissäni.
1900 Aloitan ruoan laiton, sillä nyt taas tarkenee, kun lopultakin vaihdoin kuivat vaatteet ylleni. Tähän saakka koetin kuivattaa sitkeästi vaatteita päälläni, mutta se ei tuntunut onnistuvan. Minun ei ole koskaan aikaisemmin tarvinnut turvautua vaihtovaatteisiin, mutta nyt minulle alkoi tulla vilu, vaikka nuotio roihusi edessä. Vaihdettuani kuivat vaatteet ylle, niin johan lämpenin! Ilta kuluu märkiä vaatteita nuotiolla kuivatellessa, ja ruokaa laittaessa.
2200 Kuuntelen radiosta uutiset ja säätiedotuksen.
2300 ZZZZ
edellinen päiväedellinen päivä alkuunalkuun edellinen sivuedelliselle sivulle seuraava päiväseuraava päivä