edellinen päiväedellinen päivä alkuunalkuun edelliselle sivulleedelliselle sivulle seuraava päiväseuraava päivä

V PÄIVÄ (Pe 12.9.97)

0830 Kappas, en ollut muistanut laittaa kelloa herättämään. Hyvinpä nukutti, vaikka aamuyöstä Pot-Pot (riekko) lintu tulikin vajaan kymmenen metrin päähän huutamaan niin kovaa, että minä heräsin (=säikähdin oikein perusteellisesti). Verkkaiset aamutoimet nuotion lämmössä kestivät 2,5 tuntia.
1130 Tupuliselkä. Soittelen Minnalle ja kyselen tateista. Hän lupaa katsoa tiedot sienikirjasta, joten sovimme että soitan uudestaan parinkymmenen minuutin kuluttua.
1145 Tupulioja. Paskanmarjat täällä mikään GSM kuulu. Kettu, joutuuko tässä palaamaan takaisin?
1150 Lopultakin löytyy paikka, josta saa pätkivän yhteyden, ainakin jos pysyn paikoillani ja käytän omaa päätä eräänlaisena radioaaltojen heijastimena. Varmistui että muistin oikein: kaikki tatit ovat syötäviä, vain sappitatti on pahanmakuinen, mutta sen tunnistaa kirpeästä mausta jo raakanakin. Puhelun aikana, seisoessani liikkumattomana kuin tatti, huomaan 1/2 km:n päässä kämpän. Käyn tutkimassa, koska sitä ei ollut karttaan merkitty. Kuten arvasin, kyseessä oli paliskunnan lukittu kämppä.
1300 Kehäpään itäoja. Lopultakin löytyy vesipaikka. Keitän lounaskeiton kivikossa. Tauko kestää puolitoista tuntia. kuva
1630 Kehäpään eteläpuolella oleva kallionyppylä. Arvelen "vain puoli tuntia ja olen taas perinteisellä leiripaikalla!" (jatkossa lyhyesti VLP, Vakio LeiriPaikka)"
1700 "Jaa, nyt alkaa näyttää tutulta. Paitsi että mitenkäs tämä puro laskee itäänpäin? Hmmmmmmmm. Voihan viettelys, olen taas kulkenut vikasuuntaa!" Tälläkertaa olin lähtenyt kiertämään vasemmalle, kun eilen käännyin oikealle. Ei muuta kuin tiukasti suunta länteen ja menoksi!
1800 VLP I, lopultakin! Haen vettä janooni, varmistan polttopuuvaraston olemassaolon ja lähden ennen ruokailua käymään Kultalassa. Väentuvassa oli paljon porukkaa. Riippusilta oli aikalailla alkutekijöissä, veneet näyttivät olevan saunan kohdalla. Koska veneet ovat käyttökelpoisia, niin voin suunnitella paluureitin tätä kautta. Käyn raapustamassa muutaman harakanvarpaan vieraskirjaan ja polttelen minipiipullisen samalla kun tutkin Kultalan tuolien rakennetta.
1930 Olen takaisin leirissä. Ilta kuluu normaaleissa ruokailun merkeissä (tänään toinen annos sikanautaa ja höysteitä.)
2200 Upeat revontulet, joten jään nuotiolle istumaan ja ihailemaan, poltan siinä sivussa extrapiipullisen.
2315 ZZZZ
edellinen päiväedellinen päivä alkuunalkuun edellinen sivuedelliselle sivulle seuraava päiväseuraava päivä