Siihen aikaan kun minä aloitin laskettelun ei ollut muovimonoja. Erityisen elävästi muistan ensimmäisellä kerralla vuokraamani varusteet:
nahkamonot, jotka ylsivät nippanappa nilkan yläpuolelle, kiristys tehtiin "kengännauhoilla"
Titan-sukset, joissa oli edistykselliset palakantit (ruuvikiinnitys)
sauvat minulla oli omasta takaa (normaalit bambusauvat)

Tämä tapahtui Mikkelin Tornimäellä joskus 70-luvun alussa. Rinteen kunnostaminen tapahtui pääasiassa talkootöinä: aina sillointällöin kaikki laskettelijat tamppasivat yhtäaikaa koko rinteen leveydeltä ylhäältä alas. Toki rinteen kunnostukseen oli käytettävissä "kissa", eli paikalla oli yksi rikkinäinen moottorikelkka!

Siskoni oli 80-luvun puolivälin jälkeen hiihtävänä oppaana keskieuroopassa, joten sinne piti minunkin päästä. Siitä alkoi "Alppikuume", jota sairastan vieläkin. Kun kerran pääsee Alpeille, sen jälkeen Suomen pikkunyppylät ei tarjoa minkäänlaisia haasteita ;-(

 Ischgl       1.88
ValThorens89

Val Thorens 1.89 St Anton 1.90 Val Disere 1.92 Val Thorens 1.93 Åre 1.96 Åre 2.97

Suomessa minun suosikkipaikka on Tahkovuori, koska se on ainoa kohtuullisen etelässä oleva mäki, jossa on välttävästi pituutta ja jyrkkyyttä.
Talvella 1995 kokeilin ensimmäistä kertaa Telemarkkia ja nyt näyttää siltä, että ensitalvena joutuu tekemään investointeja ...
Tai sitten en. Äkkiseltään reknaamalla käytetyt monot 1000 mk, sukset siteineen saman verran, eli budjetin loppusumma on luokkaa muutama tonni. En taida investoida noin suurta summaa muutama tunti/vuosi harrastustoimintaan.
Sen sijaan Skimbat-purje kuulostaa mielenkiintoiselta. Mikäli haluat luopua purjeestasi, niin laita minulle sähköpostia!
alkuun