alkuunalkusivulle
-Pääruokia
- Soija-perunamuusi, Minnan resepti
Soijarouhetta reilut 2 rkl kuppiin, vettä sen verran että ne peittyvät reilusti. Anna imeytyä puolisen tuntia, kuori perunoita 3-4 kappaletta, lohko ne. Laita kattilaan, vettä sen verran että peittyvät. Lisää sekavihanneksia muutama ruokalusikallinen ja liuotetut soijat. Lisää tarvittaessa vettä, keitä puolisen tuntia, kunnes ainekset ovat pehmeitä. Muusaa kaiki perunamuijalla. Sekavihannesten sijaan voit käyttää sipulia tai eri kaaleja.

- Porkkanarisotto Minnan resepti
Ota pakkasesta annos porkkanoita, siihen lisätään keitettyä riisiä ja raejuustoa tai makaronia. Raejuustoa korkeintaan lusikallinen annokseen, sillä se kovettaa vatsaa. Sekoita kaikki aineet keskenään. Lopuksi lisätään mallasuute.

Lotta syö keskiviikkona ja sunnuntaina porkkanarisottoa, johon on laitettu makaronin sijaan kanaa 1 rkl.

Porkkanan valmistaminen:
Kuori porkkanoita 0,5 kg ja lohko ne. Höyrystä kattilassa miedolla lämmöllä pehmeiksi (20-30min). Kaada vesi pois, jäähdytä ja pakasta; osa (3-5kpl) jätetään valmiiksi seuraavalle päivälle.

-Välipalat
- Puuroa käytämme kolmea eri sorttia:

  • luomuruishiutalepuuro, valmistetaan ohjeen mukaan. Voi lisätä marjoja, esimerkiksi vadelma, mustikka puolukka
  • neljänviljanpuuro, joka valmistetaan ohjeen mukaan. Me olemme lisänneet joukkoon leseitä. Kannattaa huomioida, että leseet vaativat pidemmän kypsenysajan, joten puuroa pitää hauduttaa kannen alla riittävän pitkään.
  • luomukaurahiutale, joka valmistetaan ohjeen mukaan. Joukkoon lisäämme kotimaisia marjoja. Joskus lisäämme joukkoon leseitä (ks yllä).
  • Pakastemarjojen lisäys puuroon: marjat lisätään ihan loppuvaiheessa puuroon, niitä ei keitetä. Lisäksi puolukat murskataan.

    - Luonnon jugurttia tai viiliä noin 1,5 dl. Joukkoon voi laittaa lisukkeeksi vaikkapa ruusunmarjasosetta (1rkl), tai banaania tai erilaisia (kotimaisia) marjoja, esimerkiksi 1/2 rkl puolukoita.


    alkuunalkusivulle