Uusi hallitus

Vuosi vaihtui ja niin myös osa yhdistyksen hallitusta ja puheenjohtaja. Uusi hallituksen kokoonpano esiteltiin viime PC-käyttäjälehdessä, mutta kerrattakoon se vielä uudestaan, sillä joukkoommehan on vuoden alusta liittynyt taas monta uutta jäsentä. Yhdistyksemme hallituksessa puheenjohtajana toimii allekirjoittanut, hallituksen varsinaisia jäseniä ovat Jussi Aikala, Henrik Alhgren, Aaro Hietanen, Jyri Lindroos, Atte Manninen, Jari Nopanen ja Mauno Tuohiniemi. Varajäseniä ovat Ari Järmälä ja Valto Koskinen. Hallituksen uusista jäsenistä sen verran, että Jyri otti hoitaakseen yhdistyksen sihteerin ja taloudenhoitajan tehtävät. Hallituksen muut uudet jäsenet: Henrik, Atte ja Jari ovat varmasti monille tuttuja jo entuudestaan, sillä toimivathan he yhdistyksen purkissa ylläpitäjinä.

Kiitokset

Tässä kohtaa lienee paikallaan lausua kiitokset edeltäjälleni Ari Järmälälle, joka monien vuosien ajan on mallikkaasti vetänyt yhdistystä. Onneksi Ari ei ole aivan kokonaan jättänyt yhdistystä vaan jatkaa hallituksessa varapuheenjohtajana. Unohtaa ei sovi myöskään yhdistyksemme pitkäaikaista sihteeriä Ari Rautiaista, joka monien vuosien ajan hoiti ansiokkaasti yhdistyksen sihteerin ja taloudenhoitajan tehtäviä. Kiitokset heille yhdistyksen hyväksi tehdystä työstä.

Esittelyä

Jaa, että kuka minä sitten olen? No tässäpä hiukan taustatietojani. Olen 28-vuotias ja työskentelen Nokia Telecommunicationsilla Helsingin Pitäjänmäellä puhelinkeskusten ohjelmistopuolella. Harrastuksiini PC-hommailujen lisäksi kuuluu mm. urheiluammunta, sukututkimus ja radioamatööritoiminta. Tosin viime aikoina en ole radioaalloilla paljolti liikkunut, mutta jos satutte VHF- tai UHF-taajuuksilla kuulemaan kutsun OH2LFI, se olen sitten minä.

Tietokoneisiin tutustuin ensimmäisen kerran kotiseudullani Anjalankoskella, Myllykosken lukiossa, jossa oli vanha kunnon ABC-80. Ensimmäisen oman mikroni hankin kesällä 1983. Valintani tuolloin osui ORIC 1 merkkiseen mikroon, jonka parissa tulin viettäneeksi monta päivää opetellessani ohjelmoimaan sitä Basicillä, koska valmiita ohjelmia ei paljoa ollut ja jos niitä olikin niin ne olivat turhan kalliita.

Jäseneksi

PC-käyttäjät ry:n jäseneksi tulin muistaakseni vuoden 1988 alussa. Opiskelin tuolloin Lappeenrannan (tai kuten netissä aikoinaan oli tapana kirjoittaa "Lappeen rannan" :-) teknillisesessä korkeakoulussa. Tietotekniikan liitosta ja sen jäseneduista satuin lukemaan koulun kirjastossa Tietoviikkolehdestä. Tilasin liittymiskaavakkeen ja jäsenyhdistykseksi tulin valinneeksi PC-käyttäjät ry:n. En muista aivan tarkkaan, mutta yksi syy PC-käyttäjät ry:n valintaan olivat juuri nuo "PC"-kirjaimet. Olin nimittäin kesällä 1987 hankkinut ensimmäisen PC:ni, Amstradin, joten PC-käyttäjät tuntui olevan kaikkein sopivin yhdistyksistä.

Monta vuotta kuluikin nauttiessani vain liiton jäsenetulehdistä ja PCUF-purkin palveluista kunnes työ aikoinaan toi minut pääkaupunkiseudulle 90-luvun alussa, jolloin paremmin pääsin osallistumaan mukaan yhdistyksen toimintaan. Vuosi 1994 kuluikin sitten jo yhdistyksen hallituksessa ja viime syyskokouksessa minut saatiin houkuteltua puheenjohtajan tehtäviin, kun en tarpeeksi voimakkaasti osannut kieltäytyä. Eli tässä sitä nyt ollaan. Kokemuksia yhdistystoiminnasta ei minulla paljoa ole, mutta oppia kaikki ikä, kuten sanotaan ja kirjastosta löytyy paljon hyviä oppaita... :-)

Yhdistyksen toiminta

Ehkäpä muutama sananen vielä yhdistyksen toiminnasta. Yhdistyksen toiminta jatkuu normaaliin tapaan, keväällä on luvassa vierailuja ja teemailtoja. PCUF-purkin toiminta tulee laajenemaan, kun jäsenille tarjotaan mahdollisuutta päästä käyttämään purkkia UNIXin komentotasolta. Myös viime aikoina paljon kohua aiheuttanut Internet-tietoverkko on käytettävissä jatkossakin yhdistyksen purkissa.

Huomautettakoon tässä vielä kerran, että Internet-verkon palveluiden käytöstä PCUF-purkin kautta ei aiheudu lisäkuluja puhelinlaskuun. PC-käyttäjät ry ei myöskään veloita Internet-yhteyksistä mitään jälkikäteen. Ainoa kulu mikä niistä syntyy on normaali puhelinkulu, joka tietenkin riippuu siitä mistäpäin soitat ja kuinka kauan. PCUF:n modeeminumerot ovat aivan tavallisia puhelinnumeroita, joten esim. HPY:n toimialueella iltaisin maksat soitosta PCUF-purkkiin vain kertasykäyksen eli noin puoli markkaa.

Hyvää alkanutta vuotta kaikille ja osallistukaahan yhdistyksemme toimintaan tavalla tai toisella!

Heikki Raussi

Pasilan puistotie 4 D 36, 00240 Helsinki
sähköposti: raussi@pcuf.fi
www-info: http://www.pcuf.fi/~raussi/

JK. Otan mielelläni vastaan kaikkia kommentteja liittyen PC-käyttäjät yhdistykseen toimintaan. Jos jotain tulee mieleenne, niin kirjoitelkaa tai laittakaa sähköpostia!