Teknokrat Tripel
Infuusiomäskätty täysmallasolut. Tyylinä tavoiteltu
belgialaistyyppistä vahvaa tripel-olutta, jossa voimakas katkeruus,
vahva maltaisuus sekä hiivan tuottamia aromiaineita. Väri vaalea.
Raaka-aineet
- 5,48 kg Pilsnermallas
- 0,55 kg Vehnä
- 42 g Northdown, plug, 7,0 a%, 90 min
- 14 g East Kent Golding, plug, 4,5 a%, 90 min
- 15 g East Kent Golding, plug, 4,5 a%, 5 min
- La Chouffe -hiiva (SKOOL:in hiivapankista)
- 8,5 g/l kidesokeria jälkikäymiseen
Valmistusmenetelmä
- Erän koko: 21 litraa
- Vettä mäskäykseen: 17 litraa
- Sisäänmäskäys: 35 °C, 15 min, jonka jälkeen mäskin
lämpötila on nostettu lähestulkoon lineaarisesti tunnin aikana 66
asteeseen
- Sokeroitumistauko: 66 °C, 60 min
- Ulosmäskäys: 75 °C, 5 min
- Siivilöintiin vettä: kunnes vierrettä 21 litraa
- Keitto: 21 litraa, 90 min
- Humalointi: katkero 90 min, aromi 5 min
Kriittiset mitat
- OG: 1,068, kantavierre 16,9 %
- FG: 1,012, jäännösuutepitoisuus 5,4 %
- Mäskäyssaanto: 62 % uutetta ilmakuivista raaka-aineista
- Näennäinen käymisaste: 82 %
- Todellinen käymisaste: 68 %
- Alkoholipitoisuus: 7,8 til-% jälkikäymisen jälkeen
- Laskettu katkeruus: 53 EBU
- Käymisaika: 1,5 viikkoa, noin 23 °C
Lähde: Ari Järmälä, jarmala@pcuf.fi.
1996 Valtakunnallisen kotiolutkilpailun
belgialaistyyppisten tripel-oluiden sarjan voittaja.