Stagnat Stout
Infuusiomäskätty täysmallasolut. Tyylinä tavoiteltu
täyteläistä tummaa imperial stoutia. Tulos on makoisa, pehmeä, vahva
stout.
Raaka-aineet
- 3,40 kg Pilsnermallas
- 1,00 kg Muenchenermallas
- 1,00 kg Tumma karamellimallas
- 0,60 kg Värimallas
- 73 g Styrian Golding, käpyhumala, 5,0 a%, 90 min
- Wyeast Scottish Ale -hiiva
- 6 g/l kidesokeria jälkikäymiseen
Valmistusmenetelmä
- Erän koko: 20 litraa
- Vettä mäskäykseen: 16 litraa
- Sisäänmäskäys: 38 °C, josta lämmitetty 45 minuutissa 67
asteeseen
- Sokeroitumistauko: 67 °C, 90 min
- Siivilöintiin vettä: kunnes vierrettä 20 litraa
- Keitto: 20 litraa, 90 min
- Humalointi: katkero 90 min
Kriittiset mitat
- OG: 1,062, kantavierre 15,4 %
- FG: 1,018, jäännösuutepitoisuus 6,1 %
- Mäskäyssaanto: 54 % uutetta ilmakuivasta maltaasta
- Näennäinen käymisaste: 71 %
- Todellinen käymisaste: 60 %
- Alkoholipitoisuus: 6,7 til-% jälkikäymisen jälkeen
- Laskettu katkeruus: 46 EBU
- Käymisaika: 1 viikko, noin 21 °C
Lähde: Ari Järmälä 29.4.1996, jarmala@pcuf.fi.
1996 Valtakunnallisen kotiolutkilpailun
tummien pintahiivaoluiden sarjan voittaja.