Kombinat Lager
Infuusiomäskätty täysmallasolut. Tyylinä tavoiteltu
tsekkiläistyyppistä täyteläistä tummaa lageria, jossa vähäinen katkeruus
ja vahva maltaisuus. Väri tumma.
Raaka-aineet
- 3,42 kg Pilsnermallas
- 1,02 kg Tumma karamellimallas
- 17 g East Kent Golding, plug, 4,5 a%, 90 min
- 7 g East Kent Golding, plug, 4,5 a%, 15 min
- Wyeast Munich Lager -hiiva
- 7,5 g/l kidesokeria jälkikäymiseen
Valmistusmenetelmä
- Erän koko: 22 litraa
- Vettä mäskäykseen: 16 litraa
- Sisäänmäskäys: 35 °C, 30 min
- Proteolyysitauko: 50 °C, 30 min
- Sokeroitumistauko: 70 - 72 °C, 60 min
- Ulosmäskäys: 78 °C, 10 min
- Siivilöintiin vettä: kunnes vierrettä 22 litraa
- Keitto: 22 litraa, 90 min
- Humalointi: katkero 90 min, aromi 15 min
Kriittiset mitat
- OG: 1,054, kantavierre 13,3 %
- FG: 1,017, jäännösuutepitoisuus 5,8 %
- Mäskäyssaanto: 66 % uutetta ilmakuivasta maltaasta
- Näennäinen käymisaste: 68 %
- Todellinen käymisaste: 56 %
- Alkoholipitoisuus: 5,1 til-% jälkikäymisen jälkeen
- Laskettu katkeruus: 11 EBU
- Käymisaika: 3,5 viikkoa, noin 9 °C
Lähde: Ari Järmälä, jarmala@pcuf.fi.
1996 Valtakunnallisen kotiolutkilpailun
tummien pohjahiivaoluiden sarjan voittaja.