Integrat Lager
Infuusiomäskätty täysmallasolut. Tyylinä tavoiteltu
tsekkiläistyyppistä täyteläistä tummaa lageria. Lopputulos ei kuitenkaan
ollut täysin toivottu, joten nimesin oluen Dunklesiksi olutkilpailuun.
Raaka-aineet
- 2,95 kg Pilsnermallas
- 1,08 kg Tumma karamellimallas
- 0,08 kg Värimallas
- 42 g East Kent Golding, plug, 4,5 a%, 90 min
- Wyeast Munich Lager -hiiva
- 9 g/l kidesokeria jälkikäymiseen
Valmistusmenetelmä
- Erän koko: 21 litraa
- Vettä mäskäykseen: 15 litraa
- Sisäänmäskäys: 35 °C, 5 min
- Proteolyysitauko: 52 °C, 25 min
- Sokeroitumistauko: 69 - 72 °C, 60 min
- Ulosmäskäys: 78 °C, 10 min
- Siivilöintiin vettä: kunnes vierrettä 21 litraa
- Keitto: 21 litraa, 90 min
- Humalointi: katkero 90 min
Kriittiset mitat
- OG: 1,045, kantavierre 11,2 %
- FG: 1,019, jäännösuutepitoisuus 5,8 %
- Mäskäyssaanto: 59 % uutetta ilmakuivasta maltaasta
- Näennäinen käymisaste: 58 %
- Todellinen käymisaste: 48 %
- Alkoholipitoisuus: 3,9 til-% jälkikäymisen jälkeen
- Laskettu katkeruus: 28 EBU
- Käymisaika: 1 viikko, noin 13 °C
Lähde: Ari Järmälä, jarmala@pcuf.fi.
1996 Valtakunnallisen kotiolutkilpailun
tummien pohjahiivaoluiden sarjan kakkossija.