Panimo on hankkinut vanhan käytetyn teollisuuspesulan lingon, jonne mäski lasketaan mäskäyksen ja kiehautuksen jälkeen. Ravasta lingotaan keskipakovoiman avulla vierre irti. Mitään huuhteluvettä ei käytetä, mutta silti saanto on riittävän hyvä.
Linkousmenetelmällä on etunsa: on erittäin helppoa valmistaa vaikka kuinka vahvaa vierrettä, koska ravan huuhteluvesi ei laimenna saatavaa vierrettä. Orimattian Tilaussahti hyödyntääkin tätä mahdollisuutta äärimmilleen - siellä juhlasahdin kantavierrepitoisuus on jopa 32 %.
Valmistukseen käytetään vain Lahden Sahtimallasta, leivinhiivaa, vettä ja humaloita. Mäskäyksen lämpötilaohjelma ei ole mitenkään kummallinen. Mäski kiehautetaan lopuksi ennen linkousta. Lingosta tuleva vierre jäähdytetään eikä sitä enää keitetä.
Panimossa on pohjavedellä jäähdytettävät sahtivierresäiliöt, joiden lämpötila heinäkuussakin pysyi mukavassa kolmessa asteessa.
![]() | |
Finlandia Sahti toimii entisessä maatilan autotallissa. Panimotilan mitat ovat n. 6 x 12 x 5 m (L x P x K). | |
![]() | |
Sahtipanimon etupihalle oli kesällä 96 rakenteilla pieni anniskelusiipi. | |
![]() | ![]() |
Yleisnäkymä sisälle panimoon. | Kuvassa toimintaa pyörittävä sahtimestari Antti Vesala. Sahtivierrettä on myynnissä asiakkaan astioihin. Valmista sahtia taas myydään 1,5 litran muovipulloissa ja suuremmissa kanistereissa. |