1. Pese riisi viidessä vedessä ja liota sitä tunnista kahteen tuntiin tai kauemminkin.

  2. Pilko valkosipuli ja sipuli pieneksi ja ruskista öljyssä kattilassa.
  3. Lisää tomaatti sekä mausteet.
  4. Pese mungpavut, liota hetki ja lisää kattilaan. Kaada sekään 5 dl vettä ja anna kiehua hiljalleen n. 20 min.
  5. Valuta riisi ja lisää kattilaan. Kaada sekaan 5 dl vettä ja sekoita varovasti.
    HUOM! Jos valmistat isomman annoksen, veden suhteellinen määrä vähenee. Nyrkkisääntö on, että veden tulee ulottua 4-5 cm papujen ja riisin yläpuolelle.
  6. Keitä 20 min. keskilämmöllä kansi raollaan. Älä sekoita, mutta tarkkaile, ettei seos pala pohjaan.
  7. Käännä levy aivan pienelle ja hauduta n. 20 minuuttia kansi pyyheliinaan käärittynä. Sekoita pohjaa myöten silloin tällöin.

Illallinen

KITSHIRII

Yksi annos 840 kJ (200 kcal)
Valmistusaika: 1,5 tuntia

3 dl Puuroriisiä
1 valkosipulin kynsi
1 sipuli
200 g tomaattimurskaa
2 lihaliemikuutiota
1/2 tl kurkumaa
1 tl char masalaa (samassa suhteessa jauhettua kanelia, kardemummaa, juusto kuminaa, neilikkaa, laakerinlehteä, jota myydään nimellä garam masala)
1 dl mung papuja
1 l vettä