1. Sekoita jauhot ja suola kulhossa.

  2. Lisää kuumaa vettä vähitellen jauhoseosta lastalla sekoittaen. Vaivaa murumainen taikina käsin yhtenäiseksi. Kun taikina irtoaa kulhon reunoista, jatka vaivaamista vielä hetki, jauhojen määrä voi vaihdella laadusta riippuen. Taikinan tulee olla kuitenkin kaulittavaa.
  3. Jaa taikina kulhossa 10 - 16 osaan paistinpannun koosta riippuen.
  4. Ota osa kerrallaan, pyöritä käsien välissä. Paina littanaksi, kasta jauhoihin ja kauli karjalanpiirakkapohjan tapaan pyöreäksi lettuseksi
  5. Paista hatruti pannulla ilman öljyä molemmin puolin. Hatruti jää vaaleaksi lettuseksi puskeine laikkuineen. Hatruti on parhaimmillaan lämpimänä. Jäähdyttyään se muuttuu sitkeäksi.

Aamupala

Viidelle hengelle

HATRUTI - PANNULEIPÄ

1 leipä 284 kJ (70 kcal)

Bangladeshissa hatrutien kaulimiseen käytetään erityistä kaulinta belnaa ja puista pyöreää alustaa.
4 dl vehnäjauhoja
2 dl grahamjauhoja tai
6 dl hiivaleipäjauhoja
1 tl suolaa
4 dl kiehuvaa vettä