1. Sipuli ja valkosipulit pilkotaan pieneksi. Molemmat laitetaan kuumaan saviastiaan tai 2 l:n kattilaan pienen vesitilkan kanssa kiehumaan.

  2. Punapippuriseos lisätään ja tämän jälkeen öljy
  3. Vettä sekoitetaan joukkoon ensin 1/2 dl siten, että seos on juoksevaa. Välillä lisätään aina vähän vettä, yhteensä n. 1/2 litraa. Annetaan kiehua hiljalleen 20-30 minuuttia välillä sekoittaen.
  4. Lisätään puolet hernejauhoista ja sekoitetaan.
  5. Lisätään joukkoon loput hernejauhot ja suola. Jos käytetään linssejä, ne lisätään kaikki yhtäaikaa.
  6. Haudutetaan puolisen tuntia. Kastike on koostumukseltaan sakeahkoa, mutta hieman juoksevaa kuitenkin.

Tarjoilu

Lounas

HERNEJAUHO- tai LINSSIWOTTI

Yksi annos 475 kJ (113 kcal)
Valmistusaika 1 tunti

15 dl Keskikokoinen punasipuli, linssiwottiin 3-4 punasipulia
10 valkosipulin kynttä
1/2 l vettä
2-3 rkl punapippuriseosta (paprikaa)
1/2 dl öljyä
n. 3 dl hernejauhoja (shiro muistuttaa talkkunaa, mutta se on maustettua) tai punaisia linssejä
1 rkl karkeaa suolaa