edellinen päiväedellinen päivä alkuunalkuun edelliselle sivulleedelliselle sivulle seuraava päiväseuraava päivä

III PÄIVÄ (Ke 10.9.97)

0800 Herään ja jään suunnittelemaan tulevia. Päätän pitää lepopäivän, sillä edellisen päivän rasitukset tuntuvat lihaksissa.
0900 Aloitan varusteiden kuivattelun nuotiolla.
11:20 Varusteet kutakuinkin kuivat, joten laitan lopultakin aamupalan. Aamupalan jälkeen sytytän piipun ja kirjoittelen retkipäiväkirjaa. Kun otan muistiinpanovihkon karttalaukusta, niin huomaan valokopiokarttojen olevan melkolailla märkiä.
  Vedän ne varovasti ulos karttalaukusta. Tyhmyyksissäni olen laittanut kaikki valokopiokartat samaan nippuun, joten nyt on kuivatettava koko nippu. Laitan valokopiot nojaamaan puuta vasten ja riittävän kauas nuotiosta, ettei tuli tartu niihin.
  Välillä kokeilen, onko kengät kuivat. Samassa tuuli kääntyy ja nuotion savu tunkee silmiin. Vaistomaisesti suljen silmäni, sillä en ole vielä tottunut savun aiheuttamaan kirvelyyn - mutta tämä onkin vasta kolmas vaelluspäivä. Nuotio lämmittää oikein mukavasti selkääni, "kylläpä palaa iloisesti".
  Samassa tajuan että kaikki ei ole kunnossa. Kartat palavat! Äskeinen tuulenpuuska lennätti kartat suoraan nuotioon, missä ne kuivuivat ja syttyivät samantien palamaan. Ehdin pelastaa osan kartoista, mutta jäänteistä ei ollut iloa. Jatkossa en säilytä kaikkia karttoja samassa paikasssa. Rinkan sisätaskussa alkuperäinen kartta on säilynyt turvassa. Sen tulen pitämään kaukana nuotiosta. Seuraavilla vaelluksilla en anna kaikkien karttojen kastua yhtäaikaa, enkä kuivata karttoja avotulen lähellä! kuva
1400 Lounas ja kenkien rasvaus.
1605 Päivän liikunnan aika - lähden kiipeämään Keinolaon päälle.
1630 Keinolako. Upeat näkymät! Huiputan, poltan piipullisen ja kirjoittelen retkipäiväkirjaa. Lopuksi soittelen kotiin ja lähden takaisin leiriin 18:15 kuva
1840 Leirissä. Paluu kesti yhtä kauan kuin nousu! Käyn hakemassa pari tervaskantoa. Pilkon ne ja laitan kunnon nuotion, niin johan saa mäkäräiset ja polttiaiset kyytiä. Tähän mennessä noista hyönteisistä on ollut pientä häiriötä paikoillaan ollessa, eli juuri leirissä. Vaan kun ilma on kylmä ja ilmassa on vähäisiäkin määriä savua, niin verenimijät kaikkoavat. kuva
  Illalliseksi laitan Tex-Mex-pataa, NAM NAM!
  Ilta kuluu nuotiota ja piippua poltellessa.
  Sadehävikki: kosteus tuhosi rasiallisen sisupastilleja ja tulitikkuja, tuli tuhosi kaikki valokopiokartat!
Menekki: Näkkäriä on mennyt jo 1/6 pakettia; polttoainetta tuntuisi kuluneen aika paljon.

Motto I: On niin hiljaista, että kuulee kun tatit kasvavat! (sanonta johtuu siitä, että päivä oli tyyni, äänetön ja tatteja näkyy aina vain enemmän ja enemmän)
Motto II: Kosteita karttoja ei kannata kuivattaa nuotion äärellä (nuotion äärellä kostea valokopiokartta kuivahtaa hetkessä, ja pienikin tuulenvire lennättää kartan nuotioon. No, hetken se lämmitti mukavasti!)

2230 ZZZZ
edellinen päiväedellinen päivä alkuunalkuun edellinen sivuedelliselle sivulle seuraava päiväseuraava päivä