Henkilökultti

lauantai, maaliskuu 01, 2003

Rakkaimpani meni Yläneelle ja olen käyttänyt aikaani lukemalla kirjoja. Jo aikaisemmin mainostamani Grangen Haikaroiden arvoitus oli hyvä, joskin raaka.

Gangs of New York (tässä ei spoilereita) on hyvää matskua Mustaan lippuun - viittaukset amerikan nykymenoon olivat hyviä. Häiritsevä seikka: mun mielestä on ihan ok polttaa Lincolnin kuva (sehän oli kuitenkin republikaani, vaikka niihin aikoihin ne olivat ne hyvikset) mutta sen väkijoukon sentään ei olisi tarvinnut ajaa takaa sitä karannutta norsua.

Mutta hei, jos loppukohtauksessa voi polttaa New Yorkin, niin ei se leffa voi huonokaan olla.

Luen Himangan kirjaa Se ei sittenkään pyöri ( - Johdatus mannermaiseen filosofiaan) ja se vaikuttaa ihan kelpo teokselta, jos haluaa tietää lisää mannermaisesta (ranskalaisesta ja saksalaisesta) nykyfilosofiasta ilman pohjatietoja. Esimerkit erityisen hyviä, samoin kuin aikalaiskritiikki.

En yleensä seuraa ranskalaisista vasemmistolehdistä Le Mondea (vaan Liberationia), mutta viime keskiviikkona satuin vilkaisemaan niiden sivuille, jos ne puolustautuvat tätä la Face cachée du "Monde" kirjaa vastaan (Maailman kätketyt kasvot tai Le Monden kätkemät kasvot, sanaleikki ei käänny suomeksi). Siinä kaksi toimittajaa hyökkää yksityiskohtaisesti le Monden toimituskuntaa ja sen johtajia kohtaan syyttäen näitä mm. pravdamaisista otteista. le Monde on lisäksi haastanut kaksikon oikeuteenkin - sananvapauden nimissä, tottakai. Mihinköhän tuo ranskan sangen pirstaloituneessa ja yllättävän poliittisessa kentässä johtaa. Odotan edelleen innolla paljastuskirjaa Helsingin sanomien mielipiteenmuokkauksesta ja totuuden torveksi asettautumisesta. Olisikohan se Suomessa mahdollista?

Erehdyin pelaamaan tupakalla tietokonetta ja jäin nalkkiin. Pystyisinköhän unohtamaan pelaamisen jo loppuviikosta, muuten installoin vielä salaa pahuuden akselin ohjelmistoja satunnaisille tietokoneille...

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home