Henkilökultti

torstai, huhtikuu 08, 2004

Kun en tämän enempää päivän HYY-aiheesta viitsi kirjoittaa, niin kiinnitän vain huomionne Ylioppilaslehden PMS-palstaan viimeisellä sivulla:

"Suomen ylioppilaskuntien liiton SYL:N vastatarjous opintoaikojen rajauspaineelle on ollut ns. passiivirekisteri: opiskelija siirtyisi passiivirekisteriin, jos ei saisi vuoden aikana suoritettua lainkaan opintoja. Se on kuullostanut valtaosasta opiskelijoistakin reilulta. Mutta ei kuullosta enää.

Nyt, kun passiivirekisteristä - jossa olevat eivät enäää saisi opiskelijaetuuksia - alkavat innostua myös virkamiehet ja opetusministeri, mitä tekee SYL? Lisuu opiskelijoiden edun ja akateemisen vapauden ajamisesta minkä kerkiää päättämällä sisäpiirissään, että sopiva opintoviikkoraja passiivirekisterin raunamilla on kymmenen opintoviikkoa. Kymmenen!?!

Kymmenen opintoviikkoa on aika eri asia kuin lainkaan opintoja, ja monelle raja on aika kova. Varsinkin mielenterveysongelmista kärsiville, joille olisi henkisesti tärkeää pystyä opiskelemaan edes hieman, edes yhden tentin tuomat pari opintoviikkoa. Perseestäkö te näitä ehdotuksianne revitte?

-Anna-Liina Kauhanen"

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home