Henkilökultti

sunnuntai, syyskuu 05, 2004

Se piti mainita se Vercingetorix, kun sille on taalla oikein patsaskin "Tartuin aseisiin meidan kaikkien vapauttamiseksi" lukee taulussa ja paalla Verci viilettaa kohti Roomaa. Sinne taisi jaadakin, vankityrmaan.

Paikallislehti ei saasta paikallispoliitikkoja. Taalla on Jaude-autio, jolla sijaitsevat paitsi Verci myos koko uusi keskusta. Siina on puolet Kampin reiasta tyomaata. Otsikko paikallislehdessa "Pire qu Verdun" eli pahempaa kuin Verdunissa. Joku paikallinen maaseutulainen oli ilmoittanut pyhanhavaistyksen "han menisi mieluummin vaikka Lyoniin asioimaan". Siina mummoille riittaa henkea pidateltavaksi.

Olen istuskellut puistoissa, etsinyt nahtavyyksia ja lueskellut illalla. Ranskalainen integraatio-politiikka on vallalla CROUSissa (paikallinen HOAS) - laitetaan kaikki ulkomaiset yhdessa samaan rakannukseen, niin ne tutustuvat siella ranskalaiseen elamanmenoon. Italialaiset kaksi kerrosta alapuolellani ovat nyt juhlineet perjantaina ja lauantaina siihen malliin, etta harkitsen vakavasti kampan vaihtoa. Onneksi ovat sentaan menneet kaupungille riehumaan yhdeltatoista jo. Kamerunlaiset kerrosta alapuolellani ovat olleet ihan rauhallisesti, paitsi etta ruohon lapitunkeva tuoksu leijailee iltaisin sielta minunkin ikkunaani. Kiinalaiset ovat muuten kunnolla, mutta kokkaavat oisin poperoitaan - ihme tyon sankarit.

Se on oikeastaan yllattynyt eniten, etta kaikki paikat menevat auki jo kahdeksalta - seitseman jalkeen ei ainakaan minun kannata tassa kaupungissa olla nalkainen. Elokuvat pitaisi tsekata, koska Kuningas Arthur menee taallakin Ranskaksi dupattuna; tietenkin. Fahrenheit menee sentaan englanniksi, mutta sehan onkin paikallisten mukaan taidetta.

Tuloerot nakyvat katukuvassa, vaikka on tama Pariisia parempi. Kerjalaisia on vain muutama ja hekin nayttavat olevan tuolla vanhassa kaupungissa, missa on viela muutamia ranskalaisia mummoturisteja. Onneksi sentaan tullessani tanne tuli tuttu olo: Lidl, Ikea, isolla Nokia, Visa Electron, MacDonalds, Coca-Cola, Games Workshop.. ihan kuin olisin laskeutunut pahimpiin painajaisiini. Radiossa soi koko ajan Rasmus ja kaupasta saa Nightwishia. Elakoon yhtenaiskulttuuri. Rasmukset olivat kai tulossa keikallekin tanne lahistolle - ihan niin kotiseuturakas en ole, etta menisin katsomaan.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home