Henkilökultti

torstai, huhtikuu 07, 2005

Ja sitten katsaus Suomen poliittiseen elämään. Keskustan pää-äänenkannattaja ja Suomen toiseksi konservatiivisen verkkolehti Apila tarjoaa taas tykinruokaa vatsan taydelta. Osoite:

http://www.keskusta.fi/apila/paakirjoitukset/?article_id=11221

Nakissa on, kuten tavallista, joskin aina yhta hammentavaa, Vasemmistoliitto. Tai lahinna se, etta Siimes asettuu Halosen taakse jo ensikierroksella. Tai no, kyllahan mina ymmarran, etta samaan aikaan on vaikea paitsi haukkua toista puoluetta aanestajien ohjailusta ja yrittaa ohjata omia aanestajia toisten ehdokkaiden taakse.

Vanhasen imagossa on edelleen aika paljon hiottavaa verrattuna Niiniston rehellisen amerikkalaiseen unelmaan (suomalainen elamantapa mun perse, siina meni mun aani Niinistolta, jos ei se ihan mennyt jo mun syntyessa). Enka nyt mene edes Vanhasen yksityiselamaan, koska se ei ihan oikeasti aanestajille kuulu. Toisaalta itsensa markkinointi perhearvojen kannattajana altistaa jonkin verran miesta ehka sittenkin kritiikille. Mina en rupea kivia heittelemaan kuitenkaan.

Taman presidenttipelin oikeisto on ryssinyt kylla ihan itse - kokoomuksen Nato-myonteinen linja muuttunee presidenttiehdokkuuden myota, mutta takinkaanto on aika selva. Ja sita paitsi porvarit joutuvat laittamaan toisensa tulilinjalla saadakseen aanestajat liikkeelle, koska pelkka huippusuositun Halosen haukkuminen ei riita. Tuloksena on se, etta epatodellisessa toisen kierroksen tapauksessa ensimmainen kierros on viela aika hyvin muistissa ja kaikki haavat tuskin parantuneet.

Porvareiden yhteistyosta ei talla hetkella nayta tulevan yhtaan mitaan: Jos Niinisto tippuu, eivat Kokoomuslaiset liberaalit naiset taivu Vanhasen taakse ja jos Niinisto tippuu ei Keskustan vasemmisto missaan tapauksessa hyvaksy Niinistoa. Sen sijaan Halosen taakse asettuu kaytannossa koko vasemmisto ensimmaista kierrosta myoten, koska Vasemmistoliitossa on jo pitkan aikaa sitten hyvaksytty defaitistinen saanto, ettei se saa omaa presidenttia. Sita paitsi puolue petaa itselleen hallituspaikkaa yhteistyolla SDP:n kanssa SDP:n voittaessa Keskustan tulevissa eduskuntavaaleissa. Toisella kierrokselle Halonen saa vihreiden ja liberaalienkin aanet. Loppu on historiaa.

Ainoa edes marginaalisesti presidenttipelissa kiinnostava asia on se, taytyyko aanestaa kaksi kertaa vai riittaako yksi. Ellei nyt satu jotain ihan outoa.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home