Henkilökultti

perjantai, huhtikuu 14, 2006

Päihteistä. Länsi-Suomessa löydettiin kiellettyjä substansseja joidenkin vasemmistolaisten kotoa. Poliisi tutkii asiaa. Poliittinen prosessi on samaan aikaan jo käynnistynyt: eräät vaativat vasemmistolaisen eduskuntaehdokkaaksi asetetun luopuvan paikallisista luottamustoimistaan: olihan hän peräti asunut samassa asunnossa, jonkun huumeiden käytöstä epäillyn kanssa. Draken huumekohu edellisistä eduskuntavaaleista on edelleen muistissa, samoin kuin sen jälkeiset vihreiden sisäiset vakaumuksentutkinnat.

Välillä on vaikea kuvitella mistä tämä poliittinen todellisuus. Ihan varmasti kaikki tietävät lähipiiristään käyttäjiä. Ihan varmasti puolueissa ja nuorisojärjestöissä sauhutellaan siinä missä muuallakin Suomessa. Tämä ei ole arvolataus, tämä on fakta. Samanlainen huumekohu saattaisi osua mihin tahansa puolueeseen tai sen nuorisojärjestöön. Jopa juttuja tekevät toimittajat myöntävät, että nykyisessä keskustelussa heitellään kiviä, eikä puhuta ongelmista niihin puuttumisesta puhumattakaan. "Drugs are bad, m'key?"

On ollut puhetta, että kaikkien puolueiden nuorisojärjestöjen pitäisi tehdä kannanotto siitä, että huumevainojen tulisi lakata lehdistössä. Voi olla liian kova pala muutamille. Käytti tai ei ja oli se hyväksyttävää tai paheksuttavaa, ei sen pitäisi olla keskeisin nuorten politiikan ja puolueiden päällä kustu leima. Siitä kärsii kaikkien nuorten ääni politiikasssa.

Tätäkään ei varmaan olisi pitänyt kirjoittaa. Hui kamala.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home