Henkilökultti

lauantai, syyskuu 30, 2006

Tännekin vaadittiin lisää HYY-politiikkaa. En malta.

No SYLlistä ehkä sen verran, että lisää ihania naisia ehdolle. Kiemurrelkaapa sitä.

Sen sijaan HuFvudstadbladetissa on jatkettu Sipoo-debattia. Vaikka olenkin jo vähän kyllästynyt Barbarossan jämähtämiseen Ingmannin poisto-ojien ylitykseen. Ilmeisesti Helsinki on kuitenkin haudannut operaatio Merileijonan (Otaniemi) resurssien keskittyessä uuteen kampanjatalveen idässä. Ei varmaan mitään uutta lähiaikoina tiedossa. Sosiaalista rakentamista Landbohon? Odotamme innolla. Tai no, kaikki tietävät miä tapahtuu, enää on arvonnassa se, kuka saa verotulot ja rakentaa ne palvelut.

Tai ehkäpä Helsinki suosii lisää näitä "kestävään kehitykseen" perustuvia kaupunginsuunnittelutoimenpiteitä: 1) rakennetaan valmis asuinalue automatkan päähän työpaikoista, johon ilmestyy ennen pitkää (joskus jopa ajoissa) vaadittavia palveluita, 2) lapsiperheet muuttavat sinne kuin heinäsirkat, 3) lapsiperheet kasvavat isoiksi 4) palvelut lakkautetaan. Näitä on jotenkin nähty Helsingissä muutamia aikaisemmin.

En muuten oikein hahmottanut, että missä kohtaa on tehty se virhe, että ajatellaan, että kuntien ja kaupunkien tulisi kilpailla keskenään hyvätuloisista asukkaista? Tai mikä sen peruste voi olla? Nojaa, itseasiassa tämä lienee klassinen osaoptimointiongelma: kunnat optimoivat omaa "tulostaan", eivät kansalaisten hyvinvointia. Pointtihan on tietysti siinä, että valtion pitäisi estää (tai siis tässä tapauksessa tasoittaa) lainsäädännöllä moinen turha kilpailu, koska se ei edistä mitään.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home