Henkilökultti

lauantai, tammikuu 13, 2007

Oho, oikeisto virittelee hallitusohjelmaa. Stubb ehdottaa Keskustan ja Kokoomuksen yhdistämistä keskustaoikeistolaiseksi puolueeksi (ja hallitukseksi vaalien jälkeen). Siinä on pohja valmiina - kun päälle heitetään vielä pari kristillistä ja Timo Soini opetusministeriksi, niin johan meillä on valmis Puola. Tämä "keskusta-oikeistolainen", "liberaali" ja "edistyksellinen" koalitia varmaan olisi aika unelmaa - ainakin Kokoomuksen puoluetoimistolle ja sen bulvaanille EKlle.

Käytännössä ehdotus johtaisi kaksipuoluejärjestelmään. Tämä ei ole mitenkään yksiselitteisen hyvä asia, kuten voimme amerikasta nähdä. Kaikki kysymykset polarisoituisivat kahden vaihtoehdon välille - ja muita vaihtoehtoja ei otettaisi huomioon. Äänestämisestä tulisi valinta kahden huonon välillä ja kampanjoinnista loanheittoa. Kaikki vihaisivat tämän jälkeen vastapuolen epäinhimillistä "toista".

Poliittiset rintamalinjat menisivät nähdäkseni suunnilleen samoin kuin viime pressanvaaleissa: tasa-arvo, solidaarisuus, kansainväliyys, sosiaalinen oikeudenmukaisuus vastaan populaari, "vapaan" talouden, suurpääoman ja konservatiivisuuden kannattaminen.

Monien vasemmistolaistenkin märkä uni. Ei tosin minun. Siksipä ei kannata manata tätä kehitystä.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home