Henkilökultti

torstai, elokuu 16, 2007

Lempiantropologi lähetti terveisiä Papualta Port Moresbystä, oli selvinnyt hengissä.

Paikka on muutenkin ollut uutisissa tänään Ihmissyöjien jälkeläiset pyysivät anteeksi lähetyssaarnaajien syömistä

Siis kenen pitäisi pyytää anteeksi ja keneltä? Erityisesti pidin jutun lopusta:

Tapauksen jälkeen englantilainen metodisti George Brown johti rankaisuretkikuntaa, joka kosti murhat tappamalla suuren joukon heimolaisia ja polttamalla heidän kyliään.

Britannian siirtomaahallinto tutki myöhemmin Brownin toimet, mutta ei todennut hänen syyllistyneen rikoksiin.

3 Comments:

  • Tahan on heti huomautettava, etten ollut ihmissyojien jalkelaisten parissa, vaikka samalla saarella (eli Uudessa Britanniassa) olinkin. George Brownille oikeutta tehnyt Tolai-heimo on vasta hiljan (pari sataa vuotta?) Uudesta Irlannista tullut valloittajaheimo, johon Sulka-Mengen -heimoihin kuuluvat ystavani suhtautuvat hieman epaluuloisesti.

    Syyna on enimmakseen vaestopaine. Jutussakin mainitun Rabaulin/Kokopon (provinssin paakaupungin) seudulla alkaa olla liian vahan maata ja tolait levittaytyvat Baining, Tomoip, Sulka ja Mengen -heimojen alueille (huom. kaikki eri kielia keskenaan, joskin sulka & mengen keskenaan jokseenkin ymmarrettaviia).

    Mengenit ja sulkat ovat tosin hankalien kulkuyhteyksien (ei maareitteja paakaupunkiin) paassa, joten suurta tolai-siirtolaisten aalto ei ole ollut.

    Ajoittain kuulin paivittelya siita, etta tolait ovat menneisyydessa syoneet ihmisia, toisin kuin mengenit ja sulkat (oman kertomuksensa mukaan) eivat.

    By Anonymous tmmst, at 1:24 ap.  

  • No mutta hei. Suomalaiset söivät ihmisiä vielä 1990-luvulla, ja sekä britit ja saksalaiset koristavat eurooppalaisen ihmissyöntiharrastuksen 2000-luvun tilastoja. Jos näistä ei synny tilastollisesti merkittävää ihmissyöntitraditiota, nii mistä sitten? Ja missä anteeksipyyntö?

    -Marx

    By Anonymous Anonyymi, at 1:43 ap.  

  • Älkää puhuko alkuasukkaille. Hei eivät käytö housuja!

    -- Raivo Punkku

    By Anonymous Anonyymi, at 6:07 ip.  

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home