Henkilökultti

lauantai, joulukuu 01, 2007

Uusi (viimeinen) siviilipalveluslaki tuli ulos lautakunnasta. Kaksitoista kuukautta edelleen, noin neljä kuukautta keskimääräistä varusmiespalvelusta pidempänä. Bonuksena kertausharjoitukset ja sotatilan aikana vakaumuksentutkinta.

Ei siinä, olisi Lapinjärvellä tietysti kiva käydä vähän tapaamassa kavereita ja hippejä, mutta on älytöntä, että valtio katsoo aiheelliseksi hukata rahaa ansionmenetyksistä sivareillekin.

Demareiden(!) ansiosta lautakunnan kokoonpano saatiin nyt myös valtionkirkon edustaja. Kukahan se vaati valtion ja kirkon pitämistä erillään? Tällä kertaa kyseessä ei ollut edes demokratiakokeiluista tunnette Vihreä liitto rp, jonka puoluekokoukseaa läpimennyt aloite valtion ja kirkon erottamisesta ei kuulemma "velvoita puoluejohtoa millään tavalla".

Suhtaudun melkoisella varauksella siihen, että viisi kapiaista ja sotilaspappi määrittelevät minkälaisia vakaumuksia kenelläkin on. No onhan se toisaalta kiva laittaa kristittyinä itseään pitämänsä ihmiset kiemurtelemaan kyselemällä tarkentavia kysymyksiä siitä viidennestä käskystä.

Nojaa, mä olen toisaalta muutenkin ensimmäiseksi seinää vasten, jos sota tulee.

1 Comments:

  • No siviilipalveluksen vakaumuksentutkinnan rauhan aikana läpikäyneiden kertomuksista päätellen siinä tutkittiin onko tyyppi oikeasti niin pihalla, että on täysin hyödytön tai jopa haitaksi puolustusvoimien palveluksessa.

    By Anonymous Jaakko, at 2:20 ip.  

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home