Henkilökultti

sunnuntai, heinäkuu 27, 2008

Ollut vaiheessa enkä kiellä sitä ollenkaa
auktoriteetti-, päihde-, ja temperamenttiongelmaa
En tartte elääkseni kirjallisia lupii
sillä huumeita saa helpommalla kuin sosiaalitukii
Valtio apuna, luottakoon kuka uskaltaa
ihmisiä ei ajeta epätoivoon, ne kuskataa
Varo mua porvari, tartten ton silinterin
meil on partiopoikapääministeri


- Davo Asa, Siltiki pajareis

Nautittu viimeisistä virallisista lomapäivistä ja kesästä. Sen verran lämmintä, että aivot meinaa sulaa, mutta kukapa minä oikeastaan olen valittamaan.

Ilmeisesti valtioneuvostossakin vähän on jotain pehmennyt. Hyssälä kehottaa epäsuorasti opiskelijoita hankkimaan lapsia opintotuella, jotta yhteiskunnan huoltosuhde pelastuisi. Jep, juuri opiskelijoita siitäkin kannattaa syyllistää: uhratkoon lapsensakin valtiolle, joka vaivautuu muistamaan heitä kerran 16 vuodessa.

Hallituspuolueet ovat myös "sopineet" että

Hallitus on aiemmin jo sopinut siitä, että tuloverokevennysvara voi olla suurempi johtuen taloustilanteesta.


Hieno kiertoilmaus. Aikaisempi tuloverokevennysvara oli 1,1 miljardia, nyt varmaan sitten jo lähempänä kahta. Taloustilanne ei tosin ihan näytä suosivan bensan heittämistä liekkeihin: inflaatio laukkaa jo tällä hetkellä jossain 4.4 prosentissa. Mutta hei, ei kuitenkaan anneta sen haitata oikeiston vastuutonta valtion ulosmittaukseen perustuvaa talouspolitiikkaa.

Jätän hallitukselle kotitehtäväksi katsoa kansiksen johdanto-oppikirjastasta lisäosaamista. Vinkiksi annan kohdan inflaatio, sieltä makropuolelta (voin lainata, jos valtioneuvoston painoksesta se puoli on poistettu kannattamattomana).

Oikeiden toimien sijaan hallitus on edes yrittänyt tehdä jotain oireille. Jakoihan MTK, eikun siis Suomen Keskusta, ennaltaehkäisevän metsäveronalennuksen kohta rysähtävien metsäyhtiöiden jätti-irtisanomisten edellä sekä alvialennuksen ruualla ruuan hinnan noustessa pilviin. Pienituloisille ei veronalennuksia kuitenkaan Kataisen mukaan voi keskittää. Pitäähän jo Kokoomuksen puolueohjelman ja terveen järjen mukaan eniten jakaa niille, joilla on jo nykyiselläänkin liikaa.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home