Henkilökultti

perjantai, maaliskuu 27, 2009

Kävin eilen kuuntelemassa Helsingin kaupungin Hallintokeskuksen Viestintäpäällikön esitystä kaupungin viestinnästä ja totesin kansalaisdemokratian näkökulmasta välttämättömäksi palata tähän mediaan. En muuten koe pystyväni oikein lunastamaan sitä luottamusta, mitä minuun on asetettu.

Minut valittiin Helsingin kaupungin Teknisten palveluiden lautakuntaan, joka jo kahden kokouksen jälkeen on osoittautunut aika mielenkiintoiseksi paikaksi. Alla mun ensimmäisen (yhteensä toisen) kokouksen muistiinpanot. Tulossa mun tokan (yhteensä neljännen) kokouksen muistiinpanot.

Koko lautakunta on perustettu vasta vuodenvaihteessa ohjaamaan mm. edelleen vuodenvaihteessa perustettua rakentamispalveluiden yksikköä (taustalla Rakennusviraston organisaatiouudistus). Rakennuspalveluissa on 1400 ihmistä HKR-Tekniikasta, HKR-Ympäristötuotannosta, kiinteistöviraston geotekniseltä osastolta ja Helsingin Satamasta. Lautakunnalle kuuluvat myös Tukkutori ja Hankintakeskus, mutta Rakentamispalvelu on näistä suurin.

Myös rakentamispalveluiden uunituore toimitusjohtaja on siirtynyt yksityiseltä puolelta, joten aikamoista vauhtia lienee tiedossa. Organisaatio ei ole ehtinyt vielä oikein vakiintua, joten tulevien organisaatiomuutosten kanssa joutunee olemaan tarkkana kuten myös strategiaprosessin. Esimakua lienee se, että sanoja kuten asiakkuus, yrittäjyys, tehokkuus ja uudelleenorganisoitu on kuulunut paljon. Lienee
aihetta vaikuttaa ja seurata tarkasti mitä tapahtuu.

Kokouksessa käsiteltiin kilpailutus pilaantuneiden maiden kuljetusten vuosisopimuksesta. Aikamoista rekkarumbaa, kun maata kuljetetaan satojakin kilometrejä, mutta kuulemma lähellä on aika rajattu määrä mahdollisuuksia. Kilpailutuspaperinivoskoja lienee tulossa aika monta vielä tulevaisuudessakin..

Kokouksessa vahvistettiin talouspäällikön haku, jonne lisättiin aloitteestani vaatimus ruotsin kielestä kielilain hengessä. Lisäksi keskusteltiin toivomusponsista ja toivottiin lautakunnalle pääsy kaupungin intranettiin ja erityisesti sen Hankintakäsikirjaan.

Viranhaltijoiden päätökset lautakunnassa ruvetaan lähettämään sähköisesti sitä kokouksessa pyytäneille. On jotenkin vanhanaikaista pitää niitä jossain virastossa näytille muutaman päivän, siten ettei niihin halutessaankaan pysty reagoimaan.

Tunnisteet:

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home