alkuunalkuun edelliselle sivulleedelliselle sivulle
Kiistö:
ERÄ XVII:n suunnittelu ja toteutus muuttuvat kokoajan. Niinpä esimerkiksi varusteluettelo oli pahasti keskeneräinen 22.7.-97, tänään 7.8.-97 se on melko valmis. Täydennän XVII sivujen tietoja päivittäin, uutta ja ajankohtaista tulee päivittäin siihen saakka kunnes lähden erämaahan. Lopullinen versio on odotettavasti julkistettavaksi parisen viikkoa paluun jälkeen.

(Tämä on viimeisin versio tapahtumista ennen vaellusta. Olen tarkoituksella jättänyt tämän sivun tekstin siihen tilaan, mihin se jäi aloittaessani vaelluksen.)

ERÄ XVII 8-26.9.1997

Mitä tapahtui ennen vaellusta?
Alustava reittiAlustava reitti?
Paranneltu reittiParanneltu reitti?
Etukäteis-suunnitelmatTapahtumat ennen vaellusta?
Mita maksoiMitä tämä vaellus tuli maksamaan minulle?
VarustevalinnoistaVarusteluettelo ja valintakriteerit

Alustava reitti

Hammastunturin erämaassa ristiinrastiin vajaat kolme viikkoa eli

8.9.1997: (HKI, Männikkötie aamulla - IVL) Karhunpesäkivi -
Paksupetäjälampi - Kirakkajoki - Keinolako - Paalupää - Vaskistunturi - VLPII
Harrioja - Haukkapesäpäät - Tunturisuivakko - Appistunturi - Paleltumapää
VLP I - Palsilampi - Siliäseljänlampi - Laanilampi
26.9.1997: Saariselkä (IVL-HKI, Männikkötie illalla)


Tapahtumat ennen vaellusta

18.11.96
Aloitin vaelluksen suunnittelun. Tavoitteena on seitsemäntoista vuorokautta kestävä vaellus, enkä usko etta kukaan kavereistani jaksaisi vaeltaa yhtäjaksoisesti noin pitkään. Luulen, että ensi syksyn vaelluksesta tulee kaksiosainen: lähden Lappiin elo/syyskuun vaihteessa, vaeltelen viikon, puolitoista yksikseni, jonka jälkeen kuljen loppuajan porukan kanssa.

4.5.97
Viikonloppuna selailin muistiinpanojani ja katselin karttaa "sillä silmällä" että josko kulkisin saman tien vaikkapa yhdeksäntoistapäivää. Eli alustavasti olen suunnitellut ajankohdaksi 1-19.9.1997.

Taidan kulkea hitaasti kierrellen, päivittäin 10-15km ja joka kolmas päivä huilaten. Kovasti tekisi mieli perustaa jonkinlainen sissitukikohta sopivaan paikkaan, mutta yksin liikkuessa tuosta ei ole suurtakaan iloa (verrattuna ryhmän tekemään sissikätköön.)

Varusteista sen verran, että en taida juurikaan tehdä hankintoja, paitsi ehkä hyvän trangiaan sopivan monipolttoaine keittimen. Potentiaalisimpana vaihtoehtona pidän Optimusta. Muistaakseni herra Kiravuo on hankkinut tuollaisen; pitänee kysellä häneltä lisää.

20.5.97
Ostin eilen 1.5kg naudanlihaa, minkä ruskistin ilman rasvaa paistinpannulla, lisäsin vähän mausteita ja kuivatin sen. Kuivatus tapahtui sähköuunissa:
-uunipellille laitetaan talouspaperia (joka imee rasvat), tämän päälle levitetään ruskistettu jauheliha ohueksi kerrokseksi.
-uunin lämpötilaksi säädetään 50-100°C, luukku jätetään raolleen.
-yöllä voi käydä hieman hämmentämässä jauhelihaa, jos jaksaa.
-aamulla kun jauheliha on riittävän kuivaa, niin se on väriltään tummanruskeaa, rapeaa, ja likipitäin rasvatonta (se takaa hyvän säilyvyyden.)

7.6.97
Käytiin retkeilemässä Valkealassa. Ei lämmin luita luita riko, ei rikkonut ei, varsinkin kun meillä oli mukana talvimakuupussit! Kuivattua jauhelihaa on jäljellä enää 1.2kg:aa vastaava määrä, sillä minulla oli mukana yksi pata-ainespussi. Kokeiltavana oli mikä-se-nyt-olikaan se-Jalostajan-kilpailija. Maku oli välttävä, mutta suolan määrä melkoinen. Hyvä että tuli kokeiltua etelässä, ettei turhaan kanna sontaa syksyn vaelluksella.

14.6.97
Ostin partiokaupasta 10L:n kangassangon. Tuote piti hyvin vettä, muotoilu on asiallinen ja paino alhainen. Ja mikä parasta hinta oli halpa, vain 35,- mikä on jopa halvempi kuin Kanadalaisen hovivarustajani! Suosittelen!

24.6.97
Käsittelin vaelluskenkäni (Alfa Walk-king) Collonil-kyllästeellä (spray).

25.6.97
Käsittelin vaelluskenkäni kahteen kertaan Lunghansin kiinteällä nahankyllästysaineella. Nyt pitäisi kenkien hylkiä vettä, ja otaksuisin että käsittely kestää peitteisessä metsämaastossa viikon aktiivikäyttöä. Eli otan Lunghansin aineen mukaan syksyn vaellukselle, jotta voin uusia käsittelyn vaelluksen aikana.

26.6.97
Kävin tutustumassa LÖwe Alpinan reppuihin. Crossbow 90+15 vaikuttaa ihan asialliselta hinta/laatu/koko vertailussa. Rinkka on kooltaa ISO, isompi kuin minun pitkäikäinen Savotta 1200 luottotyökalu, joten sinne saisi paremmin mahtumaan kaiken tarpeellisen ja jotain tarpeetontakin. Pitänee harkita uuden rosnan hankintaa ja kysellä muiden kokemuksia Löwesta.

30.6.97
Kannattaa lueskella vanhat NEWS-keskustelut. Vaikka sieltä ei löytäisi suoraa vastausta kysymyksiinsä (Onko LA Crossbow 90+15 hyvä rosnarinkka), niin säiettä seuraamalla löytyy henkiläitä, joilta voi kysellä lisää sähköpostin välityksellä (kiitos Petri K. nopeasta vastauksesta.)
Taitaa minun tämänvuotinen retkeilyvarustehankinta olla selvää pässinlihaa. Käynen tänäiltana Kallion kirjastossa lukemassa yhden testiraportin, niin eikähän se siitä. "Nyyssejä" seuraamalla löysin sfnet.harrastus.retkeily palstalta "suuri rosna"-keskustelun, jossa viitattiin Ute-Magasinet lehden vertailuun. Tiedonhaku pääkaupunkiseudun kirjasto-aineistoon tuotti tuloksen, että em. lehti tulee Kallion kirjastoon. Siis sinne tänäiltana!

2.7.97
Joku 'kus'pää oli varastanut maaliskuun Utemagasinet-lehden kallion kirjastosta! Eli en saanut lisävalaistusta LA Crossbow rinkan laadusta. Vaan mitäpä sitä enempää jahkaamaan. Koska rinkka oli asiallisesti valmistettu, yksityiskohdat vaikuttivat harkituilta ja toimivilta sekä työn jälki oli siistiä ja koska tiettävästi ko. rinkka oli saanut Utemagasinetin testissä täydet viisi tähteä, niin katsoin viisaimmaksi hankkia rinkan, kun sen kerran saa suomesta 40% halvemmalla kuin ruåtsista!
Nyt olen räplännyt rinkkaa useita kertoja ja mitoittanut sen minun mittojen mukaan. Rosna tuntuu aina vaan paremmalta, saas nähdä minkälainen se on kantaa, ja miten hyvin sinne mahtuu kaikki tarvittava. Lue myöhemmin minun käyttö ja kanto-kokemuksista.

17.7.97
Kävin katselemassa Partioaitassa makuupussien kompressio-pakkauspusseja, enkä ole laisinkaan vakuuttunut niiden pienentävästä voimasta. Esimerkiksi Ajungilak lupaa, että kompressio saattaa olla jopa 45%. Kokeilin kaupassa em. pussin toimintaa Tyin 200 mkp:n kanssa, jolloin saavutin suurinpiirtein 20-30%:n tilan pienentymisen. Tyinin kokoisen pussin kanssa tuokin on jo monta litraa, mutta silti paketin koko jäänee aika isoksi (arviolta 7-8L, 25cm x 30cm). Makuupussi ei tuolloinkaan mahdu kunnolla rinkan sisälle, miksipä koettaa survoa mkp väkisin sisälle? Toisaalta makuupussia on vaikea saada kiinnitettyä rosna-rinkan ulkopuolelle.

Kyselin internetin news:sfnet.harrastus.retkeily keskusteluryhmässä syysretkeilystä. Vastauksia tuli vain yksi (J.H.), mikä ei ole paljon. Ehkäpä ei kannattaisi kysellä keskellä kesälomakautta?
Lisäksi sain privaattipostina muutaman vastauksen, kiitos kaikille vastanneille! Yhteenvetona voisin todeta seuraavaa:
-pysyvä lumi sataa loka/marraskuussa. Lumisateisiin kannattaa silti varautua jo syyskuun lopussa.
-ns. talvikaasua kuluu omien käyttötapojen mukaan. Hyvänä arviona pidetään yleisesti sitä että 325g kaasua vastaa suunnilleen 1L spriitä. Kaasun kanssa on omat niksinsä (lämmitys, säiliön vuotamisriski, jäljellä olevan pa. määrän arvioinnin vaikeus)

On hieman haikea olo - myin pois luottorinkkani, uskollisesti palvelleen Savotta 1200. Vaikutti siltä, että rinkka pääsi hyvään kotiin. Ilmeisesti vanha rinkkani pääsee myös tänä vuonna tuttuihin maastoihin. Toivon rinkalle mukavia reissuja uuden omistajan hoteissa!

22.7.97
Kävin eilen ostamassa lentolipun, lopultakin. Viime torstaina yritin edellisen kerran ostaa lipun. Perjantai oli minun tilipäivä, joten ajattelin käydä maksamassa lipun jo torstaina, sillä summa veloitettaisiin vasta seuraavana päivänä, jolloin tulisi palkka tililleni.
Hyvä suunnitelma kaatui siihen, että yli 1000mk:n ostoksista tehdään tilille ennakkovaraus, eikä tuo onnistunut viime torstaina. No, hyvä ettei onnistunut, sillä kaikki käteinen menee tässä kuussa jääkaappi/pakastimeen. Eli VISA maksoi minun lentolipun!

Samalla reissulla kävin retkeilykaupoissa katselemassa sekä pakkauspusseja (kompressio-) että kaasupoltinta Trangiaan. Partikaupassa oli Primuksen 3210 poltin, mutta hinta olikin noussut 257mk:aan mikä on vielä olevinaan tarjous! Myivät keväällä samaista oltinta hintaa 198,- olisi kait pitänyt ostaa silloin. Keittimen hinta on nyt mielestäni liian kallis, joten aion pärjätä syksyllä talvi/spriipolttimella. Eipähän tarvitse arvailla jäljellä olevan polttoaineen määrää.

Samassa yhteydessä juttelin kompressiopusseista myyjän kanssa. Hänen mielestään kompressiopussin paras hyöty tulee esille untuvapussien kanssa, jotka puristuvat kasaan paremmin kuin kuitupussit. Myyjä suositteli makuupussin pakkaamista rinkan alataskuun, mutta pahoin pelkään, ettei se mahdu alataskuun. Ilmeisesti joudun jättämään makuupussinkin ulkopuolelle. Sijoitusvaihtoehtoja on kaksi: joko rinkan alapussin alapuolelle, tai päällimmäiseksi, kansiläpän alle. Pitänee ostaa eväät ja koepakata, tai jopa koevaeltaa, täydessä varustuksessa. Samalla alkaisi selvitä rinkan pakkaamisen strategia.

23.7.97
Aloitin reitin suunnittelun. Aluksi löysin vain vanhat ja hyvät 1:50 000 topografiset kartat. Pienen haeskelun jälkeen löytyi myös 1:100 000 topografiset kartat, mutta Hammastunturin 1:100 000 retkeilykartta on teillä tietymättömillä. Samoin kadoksissa on 1:200 000 GT-kartta, johon olen merkinnyt kaikki Hammastunturin erämaan hyvät leiripaikat. Toki muistan nuo ulkoa jollain tavalla, joten voinen piirtää ympyrät uudestaan kartalle. Tulisipa yksi kunnon sadepäivä, niin malttaisin etsiä karttaa perusteellisesti!

Pitkän reitin suunnittelu on yllätävän hankalaa. Koska vaellupäiviä tulee parisenkymmentä, niin sitä laatii helposti ylipitkän ja tappavan puuduttavan reitin. Nyt tarkoitukseni on jakaa vaellus neljään osaan, joista ensimmäinen ja viimeinen ovat nopeita osuuksia. Kaksi keskimmäistä ovat rauhalliseen tahtiin tehtäviä päivävaelluksia, jolloin tarkoitukseni on käyttää normaalista poikkevia reittejä. Haluan löytää uusia eksoottisia leiripaikkoja ja kauniita/koskemattomia maisemia.

Soitinpa eilen Hongkong-tavarataloon. Kyselin Skeet/Trap-panosten hintoja ja ihan ohimennen Primuksen keittimistä. Kävi ilmi, että em. tavaratalon valikoimaan tosiaankin kuuluu Primus 3210, joka on Trangiaan sopiva kaasukeitin. Hinta on sopivasti 199,- joten nyt muuan Yrjönkadun kauppa saa haistaa pahanhajuisen kukkasen. Harkitsen uudemman kerran nestekaasulla toimivan keittimen hankkimista, tälläkertaa Vantaan Hongkongista!

24.7.97
Eilinen alkuilta meni karttoja etsiessä, turhaan. Löysin onneksi vanhan "leiripaikat" kartan, jossa on melkoinen määrä hyviä leiripaikkoja. Illan elokuvan aikana makoilin sängyssä ja tutkiskelin karttaa - sitten tuli AHAA-elämys. Muistin minne olin jemmannut sekä "parhaat leiripaikat" että Hammastunturin retkeilykartan! Kulmien kurtistelu loppui kuulema tuohon paikkaan. Niinpä suunnittelin alustavan reitin.

26.7.97
Ostin ensimmäiset eväät, eli kaksi metvursti pakettia ja kaksi pussia mausteita. Metvusrsti on hyväksi havaitsemaani Kytösavua, joka maistuu hyvältä näkkärin ja sulatejuuston päällä. Mausteita tulee mukaan pussillinen paprikaa ja pussillinen valkosipulijauhetta.

27.7.97
Olen viikonlopun aikana tehnyt reittisuunnitelmia, mutta hyvän reitin keksiminen ei ole helppoa. No helppoa se on, mutta kun menen tänä syksynä yksin ja aikaa on paljon, niin pitäisi koettaa löytää uusia reittejä ja paikkoja.
Ensimmäiseksi yritin hahmottaa reitin ihan ulkomuistista. Tarkoitus oli kierrellä siellä sun täällä, mutta sitten huomasin reitin kiertävän vanhojen, tuttujen ja hyväksihavaittujen paikkojen kautta. Ratkaisu oli huono, hylkäsin sen.
Toisella yrittämällä suunnitelin reittini hyviä leiripaikkoja-kartan mukaan. Katsoin kartasta "valkeita alueita" ja ajattelin mennä tutkimaan noita alueita, joista en joko ollut löytänyt hyviä leiripaikkoja tai en ollut syystä tai toisesta käynyt noilla alueilla. Nuo alueet eivät ole laajoja ja toisaalta ne ovat jo kartan perusteella vähemmän houkuttelevia, pääasiassa suota ja tunturipaljakkaa.
Sitten sain idean nro. 3: Kierrän Hammastunturin erämaan etsien uusia, hyviä leiripaikkoja (tulevaisuuden tarpeisiin) ja samalla käyn valloittamassa kaikki yli 400 metriä korkeammat tunturit. Tuo luettelo on pitkä, joten joudun hieman karsimaan; olkoonkin että aion olla maastossa liki kolme viikkoa!

28.7.97
No niin, nyt minulla on kaksi reittiä tunturien valloitukseen. Reittivalinta riippuu mm. ruskan edistymisestä, sateista, minun mielialasta ....

Reitti alussaVaihtoehtoiset reititReitti lopussa
8.9 Paksupetäjälampi 13.9 Kirvaamapää 13.9 VLP II 21.9 VLP II
9.9 Kirakkajärvi 14.9 Haukkapesäpäät 14.9 Kummitusräme 22.9 Pataojat
10.9 Keinolako 15.9 Haukkapesäpäät 15.9 Ivalojoki 23.9 Ritanlammet
11.9 Keinolako 16.9 Pikku-Vuomajoki 16.9 Ruikanpää 24.9 Siliäseljänlampi
12.9 Vaskistunturi 17.9 Kynsileikkaamapäät 17.9 Pistoolivaara 25.9 Laanilampi
  18.9 Taimenjoki 18.9 Haukkapesäpäät 
  19.9 Taimenjoki 19.9 Haukkapesäpäät 
  20.9 VLP II 20.9 Lievakkajoki 

29.7.97
Koepakkailin eilen rinkkaa. Lähinnä mietin makuupussin, makuualusta/loue-yhdistelmän ja GoreTex-takin sijoituspaikkoja. Takin laittanen kansiläpän päälle, siitä ne saa puettua päälle nopeasti ja helposti. Makuualustan laittanen rinkan pohjaan (tai rinkan selkämykseen), jolloin makuupussi tullee pääpussiin ylimmäiseksi, kansiläpän alle. Alaosaston aion pyhittää päivittäistavaroille, eli sinne tulee keitin, päivän muonat ja muu tarvittava pikkusälä.
Tuo pakkaustapa ei välttämättä ole paras eikä edes mahdollinen. Pitänee ostaa loputkin eväät, niin pääsen koepakkaamaan rinkkaan kaiken ja loppuu spekulointi.

4.8.97
Koepakkailin eilen rinkkaa toisen kerran. Nyt minulla oli käytettävissä makuupussi (toin sen kesämökiltä), jota sovittelin eilen mukaan kantamukseen. Makuupussini (Ajungilak Tyin 200) ei mahdu rinkan alaosastoon, eikä kansiläpän alle. Se ei mahdu myöskään kansiläpän päälle. Se mahtuisi rinkan pääosastoon, mutta kuten tuosta jo kävi ilmi, niin makuupussini on sen verran iso, että se lohkaisee liian paljon tilaa. Pakko se on laittaa ulkopuolelle.
Yksi vaihtoehto voisi olla makuupussin pakkaaminen pienemmäksi käyttämällä ns kompressiopakkauspussia, mutta vaikuttaa siltä, ettei makuupussini juurikaan kompressoidu. Toinen vaihtoehto voisi olla toisenlaisen makuupussin ottaminen mukaan, mutta haluan nukkua lämpimästi joka yö. Syyskuussa on helposti kymmenenkin astetta pakkasta. Pahimpia, kylmimpiä ovat nolla-asteiset yöt, jolloin kosteus tiivistyy kaikkialle ja lämpöhäviöt moninkertaistuvat.
Ainoaksi vaihtoehdoksi jäänee makuupussin laittaminen rinkan ulkopuolelle, jolloin sen sijoituspaikaksi tulee rinkan alaosa. Pohjassa ei ole valmista kiinnityspaikkaa, mutta sieltä löytyy onneksi pakkaushihnan mentävät reiät, joten saan makuupussin tukevasti kiinni rinkkaan. Tällöin rinkan kokonaiskorkeus on pitkälti toista metriä, mutta entäs sitten? Painopiste jää kuitenkin lähelle selkää, suurinpiirtein oikealle korkeudelle.
Makuualusta/loue-yhdistelmän sijoitan kansiläpän päälle. GoreTex-takin tulee kansiläpän alle, mistä ne saa nopeasti ja helposti päälle, eikä tarvitse pelätä asun putoamista huomaamatta.

10.8.97
Muutama päivä sitten löysin kirjastosta Ivalojoen Kultalat (Lapin Kultala Säätiö) kirjan. Teos on mainio opaskirja Ivalojoen kultarakennusten ja paikkojen historiaan. Toki rakennusten historiasta voisi kertoa perusteellisemmin (kuten esimerkiksi Kultalappia ja Kullankaivajia kirjassa), mutta toisaalta kuva- ja karttamateriaali on kirjan parasta antia.
Muutama seikka jäi askarruttamaan mieltäni. Ensinnäkin A. Kolehmaisen piirros sivulla 18. Kuvassa on ns. väentupa piirretty väärään ilmansuuntaan (itä-länsi), oikea olisi lähinnä pohjois-etelä. Vanha autio/varaustupa on piirretty väärään paikkaan; sitähän ei enää ole, vaan se paloi muutama vuosi sitten. Nykyinen autio/varaustupa sijaitsee suunnilleen 100 metriä "Statioonista" itään.
Kolmas seikka on "Statioonin" istuimet. Valokuvan ja piirustuksen (ss. 32 ja 46) mukaan istuimien sivuilla on pystyssä olevat laudat. Minä voisin melkein lyödä vetoa, että rakennuksessa olevat istuimet ovat toisenmalliset. Olen näet tutustunut tuolien rakenteeseen, sillä aion tehdä kalamajalleni saman malliset istuimet. Käynen tarkistamassa rakenteen ensi kuussa! Neljäs outo seikka on ns. saluuna. Karttojen ja piirrosten mukaan sen paikalla pitäisi olla rakennukset. En ole koskaan käynyt saluunan kohdalla, joten tässä toinen seikka, jonka aion tutkia ensi kuussa!

17.8.97
Kävin koeajamassa rinkan Porkkalan maastoissa. Lähinnä minua kiinnosti tietää, voiko makuupussia pitää vaelluksen aikana rinkan alaosassa; kyllä voi. Huonona puolena on maahan laskettaessa rinkan epävakaus, joten olisi parempi, jos makuupussi olisi kiinnitettynä jonnekin muualle.

Viikonloppuna ostin melkein kaikki eväät, jotain pientä puuttuu. Eväät näyttäisi mahtuvan hyvin rinkkaan, mutta katsotaan mikä on tilanne kolmen viikon kuluttua, kun jään pois linja-autosta Lapissa.

25.8.97
Nyt on loue kyllästetty. Suihkutin Collonil-kyllästettä sekä ulko- että sisäpuolelle.

Viikonloppuna otin mökiltä mukaan loput, puuttuvat varusteet. Nyt on kirves, kuivattua sipulia, makaota ja maakiilat.

26.8.97
Kävin eilen ostoksilla, Tikkurilassa. Ensin etsin Anttilaa, mutta on helppoa olla löytämättä sitä, kun kääntyy toistuvasti korttelia liian aikaisin. Siitä suivaantuneena ajoin Hongkongiin, sillä sitä ei voi olla löytämättä (tarvitsee vain seurata opasteita HEUREKAan ja ajaa vähän ohi; tai kääntyä liian aikaisin, riippuen siitä tuleeko Tikkurilasta tai Kehä III:n suunnasta).

Hongkongista löysin poistomyynnistä remmisandaalit. Koko oli vähän iso, ja remmien laatu esteettisesti välttävä, mutta eipä ollut hintakaan paha 19.90. Uskon/toivon että jalkineet toimivat leirikäytössä. Varsinaiseen vaelluskäyttöön nämä sandaalit ovat heppoiset, mutta kevyt leirijalkineiksi ne näyttäisivät hyväksyttäviltä. Remmien ansiosta jalkineiden pitäisi pysyä jalassa paremmin kuin pelkkien sandaalien. Saas nähdä osuuko arvaukseni kohdalleen!

Paluumatkalla löysin Anttilan helposti. Jos Tikkurilan Anttilan voi olla huomaamatta, niin ei ole mikään ihme, että eksyy myös Lapissa. Anttilasta löysin hyvälaatuiset, hihattomat verkkopaidat sopivasti tarjoushintaan 29.90, vieressä oli huonolaatuisiakin tekeleitä. Ostin niitä parempia kaksi kappaletta. Vasta kassalla selvisi, että tarjoustuotteena olikin se minun hylkäämä malli. Nämä hyvät paidat maksoivat 39.90 kappale. Eli näin taas kusetettiin asiakasta!

Tehtäväluettelo
ennen vaellustavaelluksellavaelluksen jälkeen
nahkakenkien kyllästäminen
vie fillarin huoltoon vaelluksen ajaksi
käy kuvaamassa Maunula
käy tarkastamassa Saluuna
tee piirustukset Statioonin tuoleista
tee luettelo puutteista:
mitä oli liikaa
mikä meinasi loppua


Mitä tämä vaellus tuli maksamaan minulle?

tuotehinta
Lundhags Gammaldags (nahkakenkien kylläste)69.00
1.5kg kotimaista naudanjauhelihaa38.20
10L Cochlan's vesisanko (85g)35.00
0.9kg kotimaista naudanjauhelihaa27.50
LA Crossbow 90+15 (rosna-rinkka)1500.00
HKI-IVL-HKI (Finnair)1060.00
2x Kytösavu-Metvursti (300g)40.00
2x maustepussi (paprika & valkosipulijauhe)6.70
Polttoainepullo (Trangia, Partioaitan tarjous!)75.00
Bensiiniä (Zippo, 200ml)25.00
Ruokaa I59.20
Ruokaa II240.90
Ruokaa III34.80
Patterit26.00
Polyeteeniköysi29.00
Fleecesormikas39.90
Fuji sensi1 100-36 (2x 39.90)79.80
Collonil (spray-kylläste)36.00
Remmisandaalit19.90
2x verkkopaita (39.90; _piti_ olla tarjouksessa 29.90!)79.80
Lippalakki, sukkia 4 paria200.00
Airport taksi 2x 70,-140.00
5x Jenkki, nenäliinoja16.90
Ruisleipä (lennolla) 15.00
Lentoas - IVL18.00
Marinol 2x 21,-42.00
Evästä K-Ylävaarasta36.70
Taksi143.00
Kahvi + munkki10.00
Olutta savunhuuhtomiseen21.70
Suihku10.00
Saariselkä - lentoas30.00
Yhteensä4205.00
Varustehankinnat yhteensä2047.60
Matkat yhteensä1391.00
Kulutustavarat yhteensä766.40

alkuunalkuun edelliselle sivulleedelliselle sivulle