alkuunalkuun edelliselle sivulleedelliselle sivulle seuraava päiväseuraava päivä

I PÄIVÄ (Su 10.9.2000)

09:00 Helsinki-Vantaa lentoasema. Rinkka painoi 25.8 kg. Siitä uupuu vielä makuupussi, polttoaineet. Eli kantamusten lähtöpaino on 30kg, eka iltana 31.5kg koska ostan Ivalosta makkaraa ja pari taikajuomaa ekaksi illaksi.
Lentoasemalla oli paljon rinkkaselkäisiä, sillä aamulla on lento Hettaan. Minä sain olla Airport taksissa yksin, eli tavarat mahtuivat tälläkertaa helposti tavaratilaan.
Sääkone, sitä en ottanut mukaan. Nyt siis olen oman onneni nojassa sään ja lämpötilojen suhteen. Vaikka toisaalta, ei sääkoneella voi vaikuttaa säähän "herra antaa, herra ottaa ..." Tarkka lämpötilojen seuraaminen jää haaveeksi, mutta entäs sitten? Aamulla näkee jos on yöllä ollut pakkasta, ja päivisin sopeudun lämpötilaan laittamalla sopivasti päälle. Ja koska minulla on radio mukana, niin siitä kuulee säätiedotukset ....
10:21 Nyt lentämässä kohti Ivaloa. Lentokapteeni kertoi, että perillä on nyt +6C ja pilvistä, iltapäivällä sadekuuroja. Vai niin.
Katsoin juuri karttaa ja koetin arvioida mahdollista vaihtoehtoista reittiä, mutta minähän en mitään muuta, ainakaan vielä. Eli Ivalosta taksilla Pasaslompololle.
Hitsi, jäi eilen hyvät pitsat illalla syömättä, kun murehdin tavaroiden pakkaamisesta. Varsinaisen pakkaamisen aloitin 21:15 - ei jäänyt yhtään viimetinkaan - valmista tuli 00:15. Matkajännitys oli niin kova, että en saanut heti unenpäästä kiinni, joten valvoin 01:00 asti. Aamulla herätyskello olisi soinut 07:00, mutta minä heräsin kädet vispaten 6:45. Aamutoimet eivät meinanneet sujua, sillä jogurtti ei oikein maistunut. Lotta aavisteli isin pitkää reissua ja halaili pitkään (äiti katsoi Lotasta mallia ...). Sitä minä kaipasinkin.
Lähdin 08:00 kellariin vaihtamaan retkivaatteita vatsa kuralla, mutta tarkasti aikataulun mukaan. 08:15 olin valmiina kadunvarressa odottamassa taksia, joka saapui 5 minuuttia etuajassa. Odottelu sujui leppoisasti, sillä jännitys laukesi kun nostin pakatun rinkan selkään. Odotellessa vastailin saapuneisiin lyhytsanomiin. Peikin vanhemmat harjoittelivat kännykän käyttöä, joten en ennättänyt enempää hermoilemaan ...
Unohdettujen listalle jäi Ceridal-rasva, joten mahdolliset sormenpäiden kuivumiset/paleltumiset pitää hoitaa Labello huulirasvalla ...
12:47 Pizzalla Pub-Safarissa. Pannupizza Gorgonzola on erinomaisen hyvää. Nauhoitin sisätiloissa ensimmäisen pätkän videolle (D8), joka sai koomisen alun, sillä en tiedä missä vaiheessa STBY vaihtui RECiin. Eli nauhoitus oli päällä tietämättäni. No, filmi alkaa siis perinteisellä kohelluksella ...

Seuraava otos Ivalon pääraitilta onnistuu huomattavasti paremmin

14:50 Jään pois taksista Pasaslompoloilla. Maksoin kyydin pankkikortilla. Matkalla muistin unohtaneeni kotiin SONERAn SIMmin, eli se siitä. Nyt joudun viettämään 4-5 päivää ilman tolpan tolppaa. HÖ!
19:20 Kävely sujui kivasti, vaikka välillä vähän tihuutti. Tulin ylemmille lammille 16:50, joten päätin leiriytyä. Laittelen leiriä, taas tihuutteli. Ennen seitsemää alkoi sade, joka kesti puoli tuntia. Soitin kotiin ja paistoin nuotiolla makkaraa.
20:52 Istun iltanuotiolla kera perinteisen lenkkimakkaran ja oluen, kuunnellen yön ääniä. Viereiseltä lammelta kuului lyhyt kväk, kväk, vähän niin kuin olisi ollut joku sorsalintu.
Nyt alkaa olla pimeää. Kahdeksalta alkaa selvästi hämärtyä.

alkuunalkuun edelliselle sivulleedelliselle sivulle seuraava päiväseuraava päivä