edellinen päiväedellinen päivä alkuunalkuun edelliselle sivulleedelliselle sivulle seuraava päiväseuraava päivä

X PÄIVÄ (Ti 19.9.2000)

08:07Istun aamuteellä, puuro on jo syöty. Kun heräilin 6:30 ensimmäistä kertaa, oli taivas pilvetön. Tunti sitten tuli vähän sumua, nyt on noussut ensimmäiset pilvet. Näinköhän sittenkin iltapäivällä ja illalla sataa?
Kaunistaakohan kylmä tee? Kiehuvan kuuma vesi jäähtyy äkkiä alumiinikattilassa; tämä on kymmenes vaelluspäivä ilman saunaa/suihkua<, pieni (SUUREMPIKIN ... lat.huom.) kaunistus voisi olla paikallaan.
9:45 Lähtö
11:35 Ruokatauko Palsilaaksossa. Laskeuduin alas vaikeimmasta, jyrkimmästä kohdasta. Olin suunnistanut alkuun ihan suoraan, sen jälkeen liiaksi oikealle. En tunnistanut Palsiojan Kultalan tietä, vaan marssin sen yli luullen sitä joksikin valtaustieksi. Jo tuolloin olin väärässä kurssissa, siksi hämäännyin tiestä ja käännyin taas liiaksi oikealle. Ja jouduin lopulta Palsilaakson vaikeimpaan jontkaan.
13:02 Ruokatauko ohi, lähden heikossa sateessa kohti Siliänseljän lampea. Ensimmäiseksi on Stanallinen nousu, vähän kuin eilen.
14:07 Siliänseljän selkä. Istun alas, sytytän pesällisen ja jään ihailemaan Nattasia. Täältä kaukaa katsottuna ne näyttävät suloisen pieniltä ...
15:00 Jatkan Siliäseljän harjannetta pitkin ja aion valloittaa loput kaksi huippua, vaikka vähän sataa.
15:40 Sade on hieman yltynyt, mutta kävin silti kaikilla huipuilla. Laitoin rosnan päälle sadesuojan, itse jatkan pelkässä alusasussa. Koska ei sada niin kovaa että kannattaisi laittaa sadeasua päälle. Tarkoitus olisi saavuttaa Siliänseljänlampi kello 16:00 mennessä
16:00 En ihan ennättänyt, sillä edessä on iso rotko. Käännyn kohti itää.
16:10 Nyt olen varmaan lammen länsipäässä, kurkistan alas. "Jaa-a, lampi näkyy ja jatkuu yhtä pitkälle kumpaankin suuntaan ..." Käännyn takaisin länteen.
16:20 No nyt löytyi länsipää. Sade vähän taukoaa, joten rosna maahan ja polttopuun etsintään.
17:10 Polttopuut ovat valmiit - "mitä ihmettä, kuuluu puhetta." Aivan kun kaksi miestä olisi puhunut suosta? Jään paikoilleni seisomaan, 50 metrin päässä vilahtaa rinkka. Sitten ei enää näy rinkkoja eikä kuulu miesten ääniä. Taisivat nousta ylemmäs rinteeseen. Outoa että täällä näkee muita. No eipä me päästy jutteluväleihin. Oudosta suunnasta tulivat (kenties Harriojalta), olisivatko olleet menossa etsimään suolla olevaa turvekotaa?
17:20 Alkaa satamaan, ja kovaa. Pystytän kiireesti louteen vielä kun maa ei ole litimärkä. Pystytys ei mene puikkoihin, sillä tuuli yltyy navakaksi ja pyörii kuin puolukka ... siellä. Ensimmäisellä yrittämällä loude rämähtää maahan ja sade eikun yltyy. Toisella yrittämällä kiilat kestävät ja pystytys onnistuu. Tuuli riepottelee louetta niin kovaa, että pelkään tukisalon katkeavan. Pelko osoittautuu aiheettomaksi.

Siirrän tavarat louteen suojaan ja sytytän nuotion, että minun ei tulisi kylmä (olen vieläkin hieman märkä) ja märät varusteet kuivuisivat. Poltan joutessani pesällisen Mac-Barenin Scottish Blendiä.
Sade hellittää puolen tunnin kuluttua, jatkuakseen koko illan kestävänä heikkona sateena.

18:30 Aloittelen keittiön pystytystä ja käyn hakemassa lammesta vettä. Ja minä kun olin ennättänyt laittaa jalkineet jo kuivamaan.
19:05 Keittelen ruokaa. Nyt lakkasi satamasta. Samalla tuuli laantuu selvästi, aivan kuin pilviverho repeilisi?
21:46 Illemmalla alkoi satamaan vielä uudestaan ja tuulikin yltyi taas navakaksi. Pilviverho repeilee lisää, näkyy tähtiä. Kunhan lämpötila laskee ja tuulee välillä niin että loue meinaa lähteä mukaan, niin vielä tulee kylmä yö!
Napolinpata oli hyvää. Olisiko edelliset pata-ainekset olleet vanhoja? Jälkiruoaksi laitoin vaniljakiisseliä, NAM NAM. Näkkäriä ja makkaraa ja sulatejuustoa on reilusti, mutta puuroaineksia niukasti. Puuro pitänee jakaa huomenna kahteen osaan, kaikki muu riittää mainiosti. Kuuntelen vielä uutiset ja rasvaan kengät ja käyn nukkumaan.

edellinen päiväedellinen päivä alkuunalkuun edelliselle sivulleedelliselle sivulle seuraava päiväseuraava päivä