edellinen päiväedellinen päivä alkuunalkuun edelliselle sivulleedelliselle sivulle seuraava päiväseuraava päivä

IX PÄIVÄ (Ma 18.9.2000)

08:24 Puuro ja teekuksaset nautittu. Poikkeuksellisesti en laita tulia, sillä ilma on riittävän lämmin, eikä tuulikaan tee oloa viluiseksi. Heräsin kylläkin vasta reilu tunti sitten, nukuin vähän rokuliin, koska eilen tuli valvottua ja nautittua lämpimästä yöstä ja kauniista maisemasta
10:10 Liikkeelle
10:20 Jaaha, pitää ylittää 1,5m leveä joki. Joki kulkee suolla, joten kahlaaminen ei tule kysymykseen. Vanha silta ei kestä minua edes ilman rinkkaa, joten kuusen kaatoon
10:50 Laitoin kolme ohutta runkoa sillaksi, eikä ylitys lopulta aiheuttanut ongelmia. Puoli tuntia tuhraantui kylläkin puiden hankkimiseen. Mutta enemmän aikaa olisi kulunut kiertämiseen!
12:00 Ruokatauko Ainikkalammilla
13:30 Jatkan kohti Sotajokea.
14:12 Pesällinen-tauko jossain Patatunturin (kait) rinteellä. Jaa, olen 50m polusta. Sitä pitkin näet kulki kymmenen retkeilijän lauma kohti Pahaojan kultalaa. Onneksi en vielä pälpättänyt puhelimeen. Radio-mafiasta kuuntelemani Leila ja Annukka ei näköjään kuulu kovin kauas.
Soittelin kotiin, mutta kuuluvuus oli tosi heikko. Kuuntelen ohjelman loppuun ja lähden kohti Sotajokea, reippaasti yli ja kohti VLPIII:sta. Sieltä olisi hyvä soittaa, kuuluvuus on toista luokkaa. Toisaalta, kiirettä pitää, sillä joen yli olen kello 16, siitä menee vielä vajaat pari tuntia. Ja illalla pitäisi laittaa kivileipää. Näinköhän ennätän kaiken tuon vielä tänään?
16:00 Sotajoki, aloitan kenkien tiivistyksen ja laitan sadehousut ("kahluuhousut") jalkaan.
16:10 Sotajoki ylitetty, eikä vuotanut yhtään. Ylitys sujui ongelmitta, mitä nyt horjahdin pikkaisen ihan lopussa. Saas nähdä milloin tulee se legendaarinen tilastotappio, eli kaadun jokea ylittäessä. Välttämättä ei koskaan, sillä olen tarkkana ylitysten kanssa.
16:30 Puh-huh, kannatti kiivetä kalliota pitkin, niin pääsee vähimmillä ponnisteluilla ylös.
17:30 Jaaha, taisin tehdä erannon korjauksen vikasuuntaan, sillä tulin tunturin päälle, en VLPIII:een. No, kun kerran olen täällä, niin soitanpa kotiin.
18:00 VLPIII Tälläkertaa leiripaikka oli samassa kunnossa, miten jätin sen viime vuonna. Vai olisiko puumäärä jopa lisääntynyt, tuskinpa?
Aloitin heti kivileivän valmistamisen.
19:00 Kylläpä tuore leipä maistuu hyvältä. En jaksanut syödä kaikkia, joten huomiselle jäi kolme leiviskää.
Illan mittaan join teetä litran, sillä tänään olen ylläpitänyt reipasta matkavauhtia ja siksi olen haihduttanut suuren määrän nestettä, vaikka en pahemmin hikoillut.

edellinen päiväedellinen päivä alkuunalkuun edelliselle sivulleedelliselle sivulle seuraava päiväseuraava päivä