PC-käyttäjät ry

pcuf.fi | Jsenpalvelut | Palaute | In English
Edellinen Sisällys Seuraava PC-KÄYTTÄJÄ 2/96

Sähköpostituslista pc-tiedote@pcuf.fi

PC-käyttäjät ry:n jäsenille on perustettu uusi sähköinen palvelumuoto, jonka avulla tullaan tiedottamaan yhdistyksen ajankohtaisia tapahtumista sähköpostin välityksellä. Palvelu toimii PCUF-purkissa ylläpidetyn pc-tiedote@pcuf.fi sähköpostituslistan kautta. Postituslistan avulla on tarkoitus lähettää tiedotteita yhdistyksen tapahtumista niille jäsenille, joilla ei ole mahdollisuutta seurata PCUF-purkin com-kokousjärjestelmän "Yhdistyksen info"-ryhmää.

Mikä on postituslista?

Postituslistalla tarkoitetaan koottua listaa sähköpostiosoitteista, joille voidaan lähettää viestejä yhden osoitteen kautta. Postituslistat ovat yleensä automaattisesti ylläpidettyjä, joka tarkoittaa sitä että listoille liittyvien ja eroavien henkilöiden osoitteet käsittellään automaattisesti sähköpostituslistaohjelmiston välityksellä.

Miten pc-tiedote-listalle pääsee mukaan?

Kun sinulla on oma sähköpostiosoite jossakin järjestelmässä, jonka kautta on mahdollista vastaanottaa ja lähettää Internet-postia, voit liittyä pc-tiedote-listalle yksinkertaisesti lähettämällä sähköpostiviestin osoitteeseen

    listserv@pcuf.fi

ja laittamalla viestin tekstiosuuteen (huom. EI subjectiin!) komennon:

    sub pc-tiedote Etunimi Sukunimi

Tiedon liittymisen onnistumisesta saat paluupostissa tulevasta tervetuloakirjeestä, jossa on kerrottu listan käytöstä. Koska viesti käsitellään automaattisesti, ei viestiin kannata laittaa mitään muita tekstejä.

*

Postituslistan kautta tulevan tiedotteen tunnistat siitä, että sen vastaanottajaksi on merkitty pc-tiedote@pcuf.fi. Jos haluat erota listalta, tulee sinun lähettää eroamiskomento samasta koneesta, josta liityit listalle. Eroamisviesti lähetetään osoitteeseen listserv@pcuf.fi ja viestin tekstiosuuteen tulee laittaa komento unsub pc-tiedote. Mikäli sinulla on ongelmia listalta eroamisen kanssa, voit pyytää apua listan ylläpitäjältä osoitteesta pc-tiedote-request@pcuf.fi

*

TULP-ohjelmisto

PCUF-purkin sähköpostituslistapalvelu on toteutettu TULP-nimisen ohjelmiston avulla. Listapalvelimen hallinto-osoite on listserv@pcuf.fi, jonka kautta listakomennot lähetetään. Listapalvelin tuntee seuraavat komennot:

help  - lyhyt opas listapalvelimen komentoihin
list  - luettelo palvelimen postituslistoista
sub   - listalle liittyminen
unsub  - listalta eroaminen
rev   - luettelo listan jäsenistä
index  - listaus listan tiedostoista
get   - listan tiedoston hakeminen

TULP-ohjelmiston avulla on mahdollista määritellä erilaisia suojaustasoja sähköpostituslistoille, esimerkiksi kuka saa pyytää listan jäsenluetteloa (kuka tahansa/listan jäsenet/ei kukaan) ja kuka saa lähettää viestejä listan kautta. Lista voidaan määritellä myös sellaiseksi, että vain listan ylläpitäjä voi lisätä uusia jäseniä listalle.

Lisätietoja PCUF:n listapalvelimesta voi kysyä osoitteesta listman@pcuf.fi

Heikki Raussi
raussi@pcuf.fi
Pc-käyttäjät ry, PL 494, 00101 Helsinki, info@pcuf.fi