Henkilökultti

perjantai, tammikuu 24, 2003

Varasin kirjastosta Peter Englundin Suuren sodan vuodet (Ofredsår). Kyseinen teos kertoo Saksan suuresta palosta, 30-vuoden sodasta. Yhdistyneen Ruotsi-Suomen uljaat ja väkevät sangen suurten saksalaisten avustajamääriensä kanssa pistävät Keski-Euroopan poikki ja pinoon kerran toisensa jälkeen. Kirja on ollut sangen ajatuksia herättävä - erityisesti luettuna yhdessä Suomen pääministeri Paavo Lipposen suositteleman Toulminin Kosmopoliksen kanssa. Englund kuvaa sotahistoriaa ja sodan arkea ja Toulmin kuvaa aatehistoriallista tyhjiötä - Uuden ajan ja uuden luonnontieteen syntyä.

Ajattelin laatia ensimmäisen filosofian pro-seminaarini luonnontieteen syntyyn ja kasvukipuihin liittyvästä aiheesta - maagien ja tiedemiesten ensimmäisistä kohtaamisista. Reilu kolme kuukautta olisi aikaa ja tarkoitus olisi laittaa hommaa alulle lähiaikoina.

Toinen artikkeleistani eli työnimi Isänmaa nolla valtiotieteellisen tiedekunnan tiedekuntalehteen Tutkaimeen on vielä kyllä aika vaiheessa. Jos tekisin ensimmäisen version valmiiksi vaikkapa sunnuntaina.

Osallistuin myös HYY:n talousvaliokunnan toimintaan ensimmäistä kertaa. Mittava poliittinen mittelö varapuheenjohtajan valinnasta. Joku kokkari olisi halunnut homman ja pyysin vihreää tuttavaani Johannaa ehdottamaan minua. Hop. (ne-me, äänet 5-9).

Aika formaali tilaisuushan tuo oli, mutta ehkäpä se siitä rentoutuu jahka ihmiset oppivat edes hiukan tuntemaan toisiaan. Tai sitten ei.

Olen päättänyt olla osallistumatta kenenkään eduskuntavaalikampaanjaan, vaikka viitteitä moisista pyynnöistä olen ollut havaitsevanani. Jos siitä huolimatta osallistun, lupaan nyt tässä ja nyt leikata pikkurillini irti.

Tuttavistani vihreän-Markuksen lisäksi Helsingissä ehdolla ovat ainakin Sitoutumattoman vasemmiston Puheenjohtaja Jenni Uljas ja Vasemmistonuorten Puheenjohtaja Paavo Arhinmäki. Jenni on ainakin toistaiseksi oma ehdokkaani.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home