Henkilökultti

perjantai, maaliskuu 21, 2003

Operaatio "Irakin vapaudelle" on nähdäkseni annettu muutamia tekosyitä jenkkien ja Blairin toimesta:

1. Saddam on uhka USA:n kansalliselle turvallisuudelle.

2. Saddam tukee terrorismia ja on liitossa WTC:n pommi-iskun tekijöiden (niiden jotka ovat kuolleet) kanssa.

3. Irakin joukot ovat tulittaneet USA:n ja Britannian julistamilla lentokieltoalueilta maahansa hyökkääviä amerikkalaiskoneita.

4. Saddam ei noudata YK:n asettamia määräyksiä aseistariisunnasta tarpeeksi tottelevaisesti.

5. Saddam on diktaattori, joka murhaa omaa kansaansa.

6. Irakin öljyvarat on jaettu "epädemokraattisen hallinnon toimesta" eivätkä ne "hyödytä Irakin kansaa".

7. Tulevaisuuden Irak "luo vakautta Lähi-Itään" ja toimii "mallivaltiona demokratiasta ja ihmisoikeuksista"

Kohdat 1, 2 ja 6 ovat ns. paskapuhetta. Irak ei nykykunnossa ole uhka edes pienenpienelle Kuwaitille, saati sitten maailman johtavalle ydinvallalle. Ainoa liittävä tekijä Saddamin ja Al-Qaidan välillä on se, että molempiin kuuluu saman uskontokunnan ja mantereen asukkeja ja molemmat vihaavat amerikkalaisia. Näillä perusteilla minäkin saattaisin kelvata sotakohteeksi.

Öljystä ja kansasta en edes viitsi sanoa muuta kuin Exxon. Vakaudesta tyydyn sanomaan sotilasvaltio ja Hacienda.

Lentokieltoalueet eivät ole kovin yhtäpitävästi kansainvälisen oikeudenmukaisia. Niiden, samoin kuin "tottelevaisuuden" tarkoituksena lienee pää-asiassa nöyryyttää Irakin johtoa ja näyttää kuka on herra talossa. Vai uskooko joku tosiaan jenkkien välittävän vaikkapa Pohjois-Irakin kurdeista? Jos niin on, niin miksi ihmeessä jenkit eivät ole käyttäneet tuhansia mahdollisuuksiaan ja puuttuneet liittolaisensa Turkin harjoittamaan jatkuvaan kurdien kansalaisoikeuksien riistoon, sananvapauden rajoittamsieen ja järjestelmälliseen vainoon. Turkki lienee nyttenkin menossa Pohjois-Irakiin "estämään humanitaarista katastrofia".

Syy viisi on ainoa syy vaihtaa Saddamin hallinto. Sen ei kuitenkaan tulisi tapahtua valehtelevalla sotaretoriikalla, kansainvälistä oikeutta loukkaamalla, kansalaismielipiteen sivuuttamisella, typeryydellä eikä sivullisia murhaavalla sotatoiminnalla.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home