Henkilökultti

maanantai, lokakuu 06, 2003

Olen koittanut lueskella hyvin huvittana pitämääni liikeranskan oppikirjaani. Hihittelyn lisäksi ajattelin käväistä ulkona, sillä muuten alan epäillä omaa mielisairauttani. Keksin itselleni hämmentävän vaalilauseen, jonka saatte käydä lukaisemassa jahka vaalimainonta aloitetaan.

Lisäksi minulle esitettiin, että asettuisin ehdolle myös kauppakorkean ylioppilaskunnan vaaleissa Vapaan vasemmiston listoille. Ajatus oli niin hämmentävä, että olen nyt miettinyt sitä pitkään. Epäilen kauppakorkeassa listalla olevan henkilöitä, joille en haluaisi ääneni menevän. Toisaalta helppohan minun on haukkua kauppiksen hyperkapitalistista ultralibertarismia, jos ei minulla ole kiinnostusta esittää positiivisia vaihtoehtoja tai edes uskallusta asettua ehdolla. Kyllä tätä yhtälöä pitää miettiä vielä pidemmälle.

Kun tästä sosialismista on nyt ollut puhetta yhdessä jos toisessakin yhteydessä, niin mainitsempa vielä yhden. Kun Suolin tulevaisuutta emilian kanssa tuossa yhtenä päivänä pohdiskeltiin, niin todettiin että repäisevä otsikko larp.fi:hin olisi tietenkin "Sudet vaativat sosialismia Suoliin". Epäilen, että tässä tapauksessa sosialismia ei kuitenkaan käytetä argumenttina mihinkään suuntaan. Kun vaikkapa sudet tuskin haluavat sosialismia suoliin vaatia.

Olen lueskellut Foucaultia ja mietin haluanko kirjoittaa esseeni kurinpidon käytöstä vankilassa vai mieluummin nietulaisesta historian käytöstä. Ensimmäisestä saisi varmaan artikkelin erääseen lehteen ja jälkimmäisestä saisi kääntämällä varmaan paperin Solmukohtaan. Voi näitä valintoja.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home