Henkilökultti

tiistai, helmikuu 03, 2004

Nokian uusin moka, NGAGE:n hinta tippui irtohuhujen mukaan tukkumyynnissä (siis kännykauppiaille) tänään 229 euroon siitä vajaasta kolmestasadasta, joka se vielä eilen oli. Nyt siis kännykauppaan (tai pelikauppaan, pick your poison) seuraamaan paljon jälleenmyyjä kehtaa siitä katetta ottaa. Ja toisaalta voi seurata myös sitä, koska todelliset pelimiehet tiputtavat hinnan tuohon 229 eli varastot alkavat tyhjentyä. Voi mennä hetki siihen.

Ei niin, että olisin jälkiviisas, mutta ei siihen kovin paljoa ajattelua tarvita, että todetaan Nokian uusin visio (langaton internet joka taskuun) suhteellisen haasteelliseksi tai älyttömäksi, kumpaa nyt haluaakin käyttää. Minä sanon nyt, että minähän sanoin kuten ennustin Noksulle NGAGEnkin tuhon. Strategisesti ajatellen: uusi tuote, uusi markkina - väärä strategia, väärä asiakasryhmä. Eikä tähän tarvittu kuin neljä vuotta korkeakoulua. Sori vaan, mutta tulevaisuus ei ole Noksun. Lisäksi on uskomatonta, että samat ihmiset ja pelurit mokaavat ensin wapin ja sitten NGAGEn. Ei siinä mitään, innovatiivisille yrityksille sattuu virheitä. Mutta kenelläkään ei voi olla varaa tehdä _tismalleen samaa_ virhettä kahta kertaa. Joko tuolisi tärisee, Jorma?Pitäisikö mun mennä sinne Nokialle näyttämään, miten saturoiduille kännykkämarkkinoille pitäisi myydä vanhoja kunnon kumisaappaita. Aamen.

Annan siis poikkeuksellisesti seuraavat sijoitusvinkit:

1. Älä sijoita vaan osta rahoilla ruokaa, metsää tai asunto.
2. Jos kuitenkin sijoitat, niin sijoita matalatuottoisiin osakkeisiin, kymmeniksi vuosiksi ja vähintään kymmeneen erilaiseen.
3. Älä sijoita teknologiayhtiöön. Erityisesti älä sijoita mobiiliyhtiöön tai bioyhtiöön. Erityisesti älä sijoita Nokiaan - aurinko laskee jo.
4. Sijoita valtionyhtiöihin kuten Postiin tai Valtionrautatiehen (älä kuitenkaan matkalippuun)
5. Osta kaikilla rahoillasi warrantteja tai käy kauppaa lyhyeksi. Niin voi tehdä omaisuuksia.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home