Henkilökultti

maanantai, toukokuu 31, 2004

Ajattelin kertoa miten hauskaa vaihtoon lähteminen yliopistolta on, ettei kenellekään vaan jäisi epäselväksi. Hain ajallaan vaihtopaikkaa ja Helsingin yliopisto sen myönsikin Keski-Ranskaan. Ensimmäinen kirje minulle asiasta saapui jo reilu kuukausi sitten, kun kävi ilmi, että ranskassa ei järjestetä minulle kielikurssia. Mitään muuta kirjeestä ei sitten ilmennytkään.

Seuraavaksi kysyessäni Ranskasta luvattiin lähettää minulle hakemuslomake. Paikka tosin oli jo minun, mutta ilmeisesti kaikilta hakijoilta kysytään tietyt perustiedot. Tai jotakin.

Tämä osa byrokratiaa menee vielä ihan rutiinilla (olenhan hoitanut ennenkin byrokratiaa Suomen valtion kanssa), kun on orientoitunut vain niin, että kaikki on hankalaa ja asiat menevät aina pieleen. Hyvällä hälläväliä asenteella suhtauduin siis myös tähän tänään yliopiston keskushallinnosta tulleeseen sähköpostiviestiin:

"
Hyvä Juho,

tarkistan parhaillaan opiskelijoiden vaihtoaikoja, sillä kansainväliset opiskelijapalvelut lähettää vaihtotodistukset kesäkuun alussa.

Laitoksesi on ilmoittanut vaihtoajaksesi 1.8.2004-30.6.2005. Tämä poikkeaa melkoisesti tavanomaisesta, sillä Ranskassa normaali lukuvuosi on 1.10.2004-30.6.2005. Koska me selvitämme virkavastuulla opintotuelle opiskelijoiden vaihtoajat, sinun tulee kirjallisesti selvittää minulle perusteet pidemmälle vaihtoajalle. Liitä selvitykseesi myös vaihtoyliopiston hyväksymiskirje tai muu dokumentti, josta yllä mainittu vaihtoaika käy selvästi ilmi.

Vaihtoaikaan lasketaan normaaliin opetusohjelmaan kuuluva opetus sekä lukuvuotta välittömästi seuraavat tentit. Asunnonhakumatkaa tms. ei lasketa mukaan vaihtoaikaan. Vaihtoaikaan voidaan laskea mukaan vaihtoyliopiston järjestämä orientaatio- tai kielikurssi. Myös tällaisesta kurssista on toimitettava minulle todistus. Mikäli kyse on tutkielman tekemisestä, siitä toimitetaan ohjaajan todistus.

Ilman erityistä selvitystä en siis voi kirjoittaa sinulle vaihtotodistusta ajalle, jonka laitoksesi on ilmoittanut. Mikäli et toimita selvitystä, vaihtoajaksi merkitään 1.10.-30.6.2005. Vaihtotodistusten mukana lähetetään tärkeitä tiedotteita sekä apurahalomake. Jotta saat pakettisi kesäkuun alkupuolella, sinun kannattaa selvittää vaihtoaika pikaisesti.

Ystävällisin terveisin,

"

Minulle on myönnetty yhdeksän kuukauden vaihto Clermont-Ferrandin yliopistossa. Opetukseni alkaa viime vuoden perusteella noin 15.9. (se ei ole valmis, sillä yliopisto siirtyy tänä vuonna kaksiportaiseen tutkintorakenteeseen eli toisin sanoen opetus valmistuu joskus elokuussa).

Asunnon joudun maksamaan ja hakemaan 1.9. joten silloin menen varmaan kaupunkiin hoitamaan asioita. Opetus loppuu Clermontin yliopiston sivujen mukaan viimeistään 15.6.. Tuhannen taalan kysymys on nyt se, mikä vaihtoaikani on? Odotan jännityksellä miten asia ratkeaa.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home