Henkilökultti

tiistai, syyskuu 07, 2004

Olenko joskus sanonut suomalaista korkeakoulubyrokratiaa oudoksi ja hitaaksi jaanteeksi? Perun puheeni, suomalaisissa yliopistoissa minua on aina palveltu asiantuntevasti, ripeasti ja kaikin puolin hyvin. Yritin tassa nimittain saada opiskeluoikeuden ranskalaiseen yliopistoon ja nain kafkamainen olo ei ole ollut sitten kuin hain JOO-opinto -oikeutta Kauppakorkeaan.

Se kay ranskassa nain tama orientointi.
- Mene ulkomaisten opiskelijoiden palveluun (kiinni lounasaikaisin)
- Mene ulkomaisten opiskelijoiden palveluun
- Mene ulkomaalaisen opiskelijoiden palveluun, ala ulkomaisten opiskelijoiden kielipalveluun
- Mene ulkomaisten opiskelijoiden palveluun (kiinni aamupaivisin)
- Mene ulkomaisten opiskelijoiden palveluun, siella henkilo ottaa sinut vastaan ja ohjaa kolmen paivan kuluttua olevaan vastaanottoon. Han ei itse voi tehda mitaan, vain johtaja voi.
- (Kolmen paivan kuluttua) Mene johtajan luona (poissa, "johtaja ei aina muista kaikkia vastaaottojaan")
- Mene johtajan luokse. Johtaja kehottaa menemaan laitokselle ja ulkomaisten opiskelijodien kielipalveluun eika voi tehda juuri mitaan.
- Mene laitokselle (kiinni, sihteeri tutkimusvapaalla)
- Mene laitokselle, odota puolitoista tuntia. Kay ilmi, kyseinen henkilo ei olekaan enaa sihteeri. Tule huomenna uudestaan.
- Mene laitokselle. Sihteeri on paikalla, mutta kehottaa kaantymaan tiedekunnan puoleen opintokortin saadakseen. Sihteeri ei itse voi tehda muuta, mutta han voi sopia minulle tapaamisen johtajan kanssa. Suostun tahan iltapaivalle.
- Mene johtajan luokse. Opinto-ohjelma syksylle ei ole viela valmis, mutta ehkapa viimevuotisesta olisi apua opintojen suunnittelussa? Yleensa suunnitelma valmistuu ennen lokakuuta. Myos muilta opiskelijoilta voi pyytaa apua kurssien alettua.
- Mene tiedekuntaan (kiinni iltapaivisin)
- Mene uudestaan tiedekuntaan, jonota puoli tuntia. Saat papereita. Nyt sinun taytyy kayda korttelin toisessa paassa maksamassa nelja euroa. Sekki kavisi tassakin, "mutta eihan teilla ulkomaalaisilla koskaan ole" ja jonota uudestaan. Saat nelisivuisen lomakkeen, jossa kysytaan mm. vanhempien ammatti ja kuuluiko jompi kumpi heista Ranskan kauppalaivastoon, tyoskenteliko Ranskan valtion rautateilla, Ranskan valtion pankissa tai Armeijassa ja olento rippuvainen jostain maasta (dependant). Tayta lomake kiireessa sanakirjan avulla varmana siita, ettei se kiinnosta ketaan.
- Mene taloustoimistoon (kiinni sairauden takia)
- Mene taloustoimistoon uudestaan. Maksa nelja euroa, saat kuitin.
- Mene tiedekuntaan (kiinni aamupaivisin)
- Mene tiedekuntaan, odota puoli tuntia, saat tapaamisen johtajan kanssa.
- Hammastellen "Eiko sinulla ole ranskankielista syntymatodistusta? No ehka taman kerran tama englanninkielinen kelpaa. Huoh"
- Onneksi olkoon - saat itsesi kirjoille tiedekuntaan ja opiskelijakortin. Erehtymaton koneisto kirjaa syntymavuodeksesi 1972, mutta olet liian hysteerinen valittaaksesi, koska pelkaat prosessin jatkuvan ikuisesti, jos teet niin. Mitas te sitten olette tehneet kuluneet seitseman paivaa?

Tanaan ymmarran jotain hyvin ranskalaista byrokratiasta.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home