Henkilökultti

sunnuntai, marraskuu 07, 2004

Luin eilen jostain kasityksia Star Trekista ja alkusosialismista ja jotenkin nama yhdistyivat luonnollisella tavalla paassani. Paitsi, etta originaalin Shatner on ihka aito tyon sankari ja Spock ahdistuneen kommunistin prototyyppi, niin kukkien vuosikymmenella luotu maailmankasitys on avoimen sosialistinen, erityisesti jos sita erehtyy vertaamaan vaikka Starwarsin maailmaan.

Tyolaisilla on kaytannolliset ja rumat uniformut, maailman naiset, miehet ja oliot ovat tasavertaisia, ongelmat ratkeavat lopulta hyvyydella ja maailmaa hallitsee rahan ja tuotantotalouden sijaan loistava hyva kaikista (oikealle teknologiselle tasolle=lue sosiaalisen oikeian tietoisuuden saavuttainen) huolehtiva hallinto. Diplomaattinen ratkaisu on hyva ja valilla ohjaajat jopa ratkeavat tekemaan ns. taidetta. Jatko-osissakin avoimen utooppinen maailmankasitys jatkuu ja on uskomatonta, etta uuden sukupolven kapteeniksi on loytynyt oikeasti karismaattinen amerikkalainen (onko se?)

Star Trekin alkusosialistisen ja utooppisen maailman mina haluan, en synkkaa kyperpunkkia, pahan imperiumin Starwarssia tai muuta yltiopahaa menoa. Vain sellaisen maailman voimme saada, jonka pystymme kuvittelemaan.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home