Henkilökultti

keskiviikko, maaliskuu 09, 2005

Ranska yllatti kielioppitunnilla, lahinna koska en ollut yhtaan hammastynyt aikamuotokertauksista: "Eilen lakossa olivat tyolaiset, tanaan lakossa ovat tutkijat ja huomenna lakossa ovat lukiolaiset". Lisatehtavana lakkoartikkeleiden etsiminen Liberationista. Logiikka ei myoskaan hammastyttanyt: "Mina olen tutkija, mutta paatettiin tovereiden kanssa, etta lakko ei koske ulkomaalaisopiskelijoita, koska te ette voi vaikuttaa. Mutta jos te olisitte ranskalaisia, niin sitten olisin kylla varmasti lakossa."

Niinjoo, lyhyt selitys Ranskan nykytilalle: Jacques Chirac lupasi laskea ansioverotusta 30 prosenttia tulevana viitena vuonna presidenttikampanjansa ensimmaisella kierroksella 2002 voittaakseen sosialistit ja kommunistit ja paastakseen toiselle kierrokselle. Toisella kierroksella vastaan tulikin sitten Le Pen tunnetuin seurauksin.

Koska vaalilupauksista on koossa vasta 10 prosenttia ja aikaa on enaa pari vuotta, niin hallitus on tekemassa "muutamaa reformia" koskien julkisia palveluita, ennen kaikkea opetusta ja elakkeita. Lyhyesti sanottuna ajamassa alas sita vahaa, mita koyhien toimintamahdollisuuksien vapaudesta seka yleisesti veljeydesta ja tasa-arvosta on viela ranskalaisessa yhteiskunnassa jaljella. Miksi? Uudistaakseen verotusta siten, etta siita hyotyvat eniten ne joilla on jo nyt liikaa. Huomenna kaikkien suurmielenosoitus hallitusta vastaan.

Paivan trivia: Place de Jauden Vercingetorix-patsas on Vapauden patsaan veistajan tekema.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home