Henkilökultti

keskiviikko, huhtikuu 27, 2005

HYY:n edustajisto kävi retkellä Kouvolassa ja ohessa tehtiin päätöksiä. Jäsenmaksu nousee ensi vuodelle viidestätoista seitsemääntoista euroon (pienemmän jäsenmaksun puolesta tekemäni esitys meni nurin 6 vs. jotain melkein neljäkymmentä.) Edustajistoa peloteltiin jollain ihme luvuilla, joiden mukaan sen toiminta lakkaa ilman leikkauksia vuotena 2010. Vitsi talouskriisi.

Ilmeisesti jotkin edustajat uskoivatkin tämän ja totesivat "nyt pitääkin säästää heti jostain kaksi miljoonaa". Vertailun vuoksi voi sanoa, että nykyinen jäsenmaksu pitää triplata, että "optimistinen arvio" ei toteutuisi. Saimme sentään pöydätyksi hallituksen lisäleikkauspaketin, joten siihen palataan varmaan tulevissa edareissa. Luvut eivät äänestämisen jälkeenkään menneet edes liitteeksi.

Onnistuneen edaripäivän kruunasi se, että strategiaan laitettiin, että ylioppilaskunnan tehtäväksi on mm. luoda akateemisia kansalaisia. Isänmaan toivot sentään poistettiin tuosta, mutta ehdotus "kriittisiä yhteiskunnan jäseniä" olikin jo liian vasemmistolainen - turpiin 19 vs. 21.

Noh, ainakin olin tosi paljon äänessä taas, kun hallituksen perustelut olivat aivan omaa luokkaansa "Nyt pitää katsokaas säästää, jotta tulevaisuudessa tarvitsisi säästää vielä enemmän". Säästämisen väistämätön teologia harmittaa joskus. Eikä HYYllä olekaan kovin montaa sataa miljoonaa rahaa. Ainakin olin oikeassa, joten ei tarvitse sitä katua. Eikä varmaan yrittämisen puutteesta voi syytellä. Ylioppilaskuntavaikuttaminen on ihanaa.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home