Henkilökultti

keskiviikko, heinäkuu 26, 2006

Oho. Nyt Israel näyttää käyvän sotaa jo YK:ta vastaankin. Onneksi jenkeissä yritettiin sentään ensin syyttää Hizbollahia tästä(kin) ja sitten YKta itseään ("Oudoin näkemäni itsemurha, pommittivat kuusi tuntia omia asemiaan ja pudottivat lentopommin päälleen"). Pääsi Suomi ainakin otsikoihin.

..mutta kai nyt viimeistään jokaiselle on käynyt selväksi, ettei tätä sotaa käydä vain Hizbollahia vastaan. Tai ainakin sen uhrit tulevat ihan jostain muualta kuin sen riveistä.

Kaikkein uskomattominta on kuitenkin Israelin ja jenkkien ilmeisesti aito usko siihen, että lähi-itään saataisiin pysyvä rauha murhaamalla kaikki potentiaaliset terroristit. Pyssyuskonto. Miten he eivät ilmeisesti ole oppineet sitä, että väkivalta ruokkii aina itseään: tappamalla yksi paha, luodaan kaksi pahaa tilalle. Tämä ei lopu, ennen kuin kaikki ovat kuolleita.

Edelleen uskomatonta on täysi välinpitämättömyys siviilien kärsimyksiä kohtaan: jos yhden terroristin surmaaminen tarkoittaa kymmeniä siviiliuhreja, niin voi kysyä, oliko se sen arvoista? Olivatko valitut keinot oikeita tavoitteisiin nähden? Mitkä eivät enää olisi?

"EU on hiljaa,
ei voi hyväksyä!"

Hesarikin heräsi kommentoimaan: tuskin puhdas vahinko.

Israelin politiikka on täysin vastuutonta. Siviilinaisten ja lasten tappaminen "täsmäiskuilla" ei ole puolustettavissa millään tekosyillä. Tuomitaan nyt varmuudeksi myös Hizbollahin siviileihin tähdätyt hyökkäyksetkin. Israel on kuitenkin valtio, ei sekalainen organisaatio. Sillä pitää olla vastuu armeijan käytöstä toisen maan siviilejä kohtaan.

Joka tapauksessa siitä, kuka on tällä hetkellä antava ja kuka ottava osapuoli, ei ole mitään epäselvyyttä.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home