Henkilökultti

sunnuntai, joulukuu 03, 2006

Evertin 50-vuotispuhe (live-roolipelissä pelissä Kovaa teetä, Komisario Öblom, vuonna 1931. Tällä pääsi sahanomistajakin paikallisen suojeluskunnan kyytilistan kärkipäähän.)

Ystävät,

Haluan lausua kaikille vieraille kiitoksen siitä, että ovat päässeet juhliini. Haluan myös kiittää aikaisempia puhujia heidän ylistävistä sanoistaan. En koe tekeväni niille oikeutta.

Erityisesti haluan kiittää vaimoani Lydiaa, tytärtäni Elisabethia

Elämme vaikeita aikoja. Yhteiskunnan myrskypilvet ovat kerääntymässä taivaanrantaan. Katson ympärilleni ja kysyn: Tätä vartenko Väinämöinen tarttui jousensa. Sitä vartenko taisteli Ilmarinen, eksyi Joukahainen, kärsi Kullervo, jotta me hautaisimme sen, mikä tavoiteltavaa on. Veljeys, vapaus ja valon tie. Yhtenäinen kansakunta.

Enteellisesti meitä lähenee myös Kalevalan 100-vuotisjuhla. Siinä ratkaisu moniin meitä askarruttaviin ongelmiin. Kas siinä meillä kirja viisauden salatun totuuden, perinnöksi saimme sen. Sen tiedon eläväksi saa, vasta kun sitä noudattaa.

Ottakaamme tuo kirja elämänohjeeksi ja noudattakaamme sen opetuksia. Kiitos

2 Comments:

  • Kalevalan salatun totuuden? Jätkä tais kuulua vähän muihinkin klubeihin kuin vain herrakerhoon...

    Mut sinänsä jees et päätit julkasta ton, en ehtinyt yhtään kuunnella kun piti kuherrella vanhan heilan kanssa eteisessä :)

    By Anonymous meep., at 12:02 ip.  

  • Puhe herätti hämmennystä laajalti myös takahuoneen köyhien pientilallisten keskuudessa :) Eikä sen merkitys auennut kaikille meistä edes offgame...

    By Blogger Minna, at 6:10 ip.  

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home