Henkilökultti

keskiviikko, helmikuu 28, 2007

"Heinäluoma haastaa Vanhasen kaksintaisteluun." Herätkää jo, isot miehet. Kaksintaisteluun?

"Mun isi on valtiovarainministeri ja se on vahvempi kuin sun isi. Se on vaan pääministeri." Lelut takaisin pakkiin ja laatikolle. Näitäkö pitäisi päästää johtamaan tätä maata? Kannattaisiko kuitenkin ehkä laittaa ne egot takaisin housuun. Tätäkö on politiikka 2007 Suomessa?

2 Comments:

  • Eikö ole vain hyvä, että poliittiset johtajat haastavat toisiaan keskusteluun. Tavallisesti kun väitetään, että puolueiden välillä ei ole mitään eroja, niin kyllä ne tehokkaasti tulevat esille tällaisten keskustelujen avulla (tämä on tuskin kuitenkaan ainoa keino). Kyse on kaikessa yksinkertaisuudessaan siitä, miltä laidalta äänestäjät haluavat valita päättäjänsä.

    By Anonymous Olof Cantell, at 11:41 ap.  

  • Nojuu, on vikaa toki mediassakin, joka hakee näitä voittajia ja häviäjiä. "Don't hate the player, hate the game".

    En siis eroja ja näiden esiintuomista vastusta. Ehkä pikemminkin sitä, että erot luodaan sekavalla arvopuheella, joka ei kanna edes hallitusneuvotteluihin. Siitä jää silloin puuttumaan äänestäjän kuluttajansuoja.

    Tai no, demarit ovat ainakin perinteisesti kääntyneet vasemmalle ennen vaaleja ja oikealle heti niiden jälkeen. Miten toivoisinkaan, että joskus niin ei kävisi. Toisaalta, tämä toivekin voidaan nähdä toisten sisäisiin asioihin puuttumista, mihin en halua lähteä.

    Vaaliproblematiikasta on muuten kirjoittanut muutamakin minua fiksumpi eräässä kirjassa nimeltään Äänestäjän käsikirja.
    http://julkinentila.wordpress.com/2007/02/15/aanestajan-kasikirja/

    t. Juho

    By Blogger Juho, at 11:53 ap.  

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home