Henkilökultti

lauantai, toukokuu 05, 2007

Pitäis kirjoittaa jotain noista Ranskan vaaleista. Toivon vielä, että ranskalaiset ottavat järjen käteen ja eivät nimitä euroopan voimakkaampaan presidentinvirkaan autoritaarista, uusliberaalia ja rasistista äijää. Olen tosin virallisesti ennustanut jo maaliskuusta lähtien, että Sarko valitaan. Pelottaa.

Erityisesti sen takia, että nyt sinne olisi ollut tarjolla ok sosialistinainen. Ei nyt ehkä missään mielessä täydellinen ehdokas hänkään, mutta kuitenkin. En ymmärrä miten häntä voidaan olla valitsematta.

Ranskassa on kohta kymmenen vuotta kestänyt oikeistovalta, palavat lähiöt, kasvava köyhyys ja eriarvoisuus, jähmettynyt talous, edelleen kiihtyvä vastakkainasettelun ihmisryhmien välillä - joista toinen kandidaatti on hallituksessa istuneena vastuussa ja lääkkeet ovat saman epäonnistuneen politiikan jatkamista ja kiihdyttämistä. Kaiken kukkuraksi melkein puolet kansasta pelkää ja vihaa häntä. Sekä keskustan, että äärioikeiston pudonneet ehdokkaat kehottavat boikotoimaan Sarkozya, suurin osa vasemmiston ehdokkaista haluaa "tukkia Sarkon tien presidentiksi".

Silti hänet valitaan. Enkä edes ymmärrä missä vasemmisto tämän mokasi. Ei miehellä pitänyt olla mitään mahdollisuuksia.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home