Henkilökultti

lauantai, syyskuu 08, 2007

Vastakkainasettelun aika on ohi, lupasi Kokoomus. Päästyään valtaan

Suomella on kolme turvallisuushaastetta: Venäjä, Venäjä ja Venäjä.


Sanoo Suomen puolustusministeri Jyrki "Kalashnikov" Häkämies jenkkilässä, puolueen henkisessä kodissa, suoraan Kokoomuksen vanhimmista perinteistä ammentaen ja transantlantisen yhteistyön nimeen vannoen. Ja todella, todella wanhaan wihaan nojaten.

Pääministeri, presidentti ja entinen ulkoministeri kerkisivät kommentoida maan puolustuspolitiikasta poikkeavaa ulostuloa ja pääministerin sanoin "henkilökohtaista retoriikkaa" (mitenkään repimättä tuota Vanhasen uusinta käsitepierua).

Onneksi tilanne ei vaikuta kovin politisoituneelta, koska Puhemies Niinistö kiirehti puolustamaan saman tien Kokoomuksen linjaa. Näitä puheita kuunnellessa pelottaa - onko ns. Eurooppalainen tie noin ohuella pohjalle? Olisiko oikeisto tosiaan laittanut hommat amerikanmalliin heti päästyään valtaan?

"Niinistön mukaan on luonnollista, että hallituksen vaihtuminen tuo keskusteluun uusia tuulia."


Jos vältetään nyt Niinistön hämäys ja todetaan sen verran ettei kukaan muutosta tai uusia tuulia vastusta sinänsä. Noiden tuulien puhallussuunnasta vain vallitsee laaja poliittinen erimielisyys.

1 Comments:

  • Huomautettakoon tässä, ettei "eliitin" Venäjän pelkäämisessä ole mitään "vanhaa", se on AKS:n ja Suur-Suomi-porukoiden keksintöä koko juttu, siltä osin kun se ei ole silkkaa kiittämättömyyttä siitä, että Suomesta tehtiin Venäjän keisarikunnan modernisoinnin laboratorio, ja täällä saatiin nauttia ennen kuulumattomista vapauksista ja etuoikeuksista oikeastaan koko 1800-luku.

    Ei ihme, että tiettyjen russofobisten elementtien piti erikseen perustaa taistelujärjestö ajamaan venäläisvihaa, kun Lokakuun vallankumous teki lopun valtioyhteydestä ja entisistä hyväntekijöistä.

    By Anonymous Anonyymi, at 10:44 ip.  

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home