Henkilökultti

maanantai, lokakuu 15, 2007

Tiedotusvälineet ovat kertoneet 12800 hoitajan aikovan irtisanoutua, jos eivät saa ansaitsemaansa ja luvattua palkankorotusta. Toteutuessaan työtaistelu lamauttaa koko maan terveydenhuoltojärjestelmän.

Kansanedustajat ja maan hallitus, nyt sitä vastuuta ja sanoista tekoihin! Kaikki osoittavat puheissa tukea hoitajille, mutta käytännön toimet puuttuvat edelleen. Nyt aiotaan sitten laittaa heikoimmaissa asemassa olevat apua tarvitsevat kärsimään?

Antakaa terveydenhuoltojärjestelmälle sen tarvitsema alojen palkkojen kuoppakorotus. Kyse ei ole enää edes valtion rahasta (ainakaan jos sitä verrataan jo toteutettuihin veroratkaisuihin) - ainoastaan muutamien kovapäisyydestä. Jos koko poliiikka pelkistyy virheellisten ratkaisujen läpiajoon tällä tavalla ryhmäkurilla, niin ei voi kuin ihmetellä poliittisen järjestelmämme menettelytapojen kestävyyttä.

Hoitotyö on vaativaa ja oikeudenmukaista palkkaa siitä vaativat oikeassa. Olisiko tämä aika tajuta jo maassa toimeenpanovaltaa käyttävässä hallituksessakin?

0 Comments:

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home